Отидете към основна версия

10 298 23

Новото BMW 3er ще е съвсем различно

  • bmw-
  • 3er
В BMW активно работят над новото поколение на техния бестселър 3er. Баварците разработват следващата "тройка" във варианти седан и комби, като премиерата на иновацията е планувана за първата половина на 2018 година.
 
Това, което е по-интересно и усилено се тиражира в интернет пространството е, че новата трета серия ще е кардинално различна от сегашната. Салонът също ще има коренни различия с този на сегашното поколение 3er.
 
Това обаче не е всичко. Спекулира се, че следващото BMW 3er ще бъде построено на модулната платформа CLAR, на която вече беше направена новата седма серия на компанията.
 
Подобно решение ще позволи на концерна да монтира в "тройката" различни силови трактове - от класически бензинови и дизелови мотори до хибридни и изцяло електрически модули.
 
Говори се още, че изцяло електрическото BMW 3er ще дебютира също през 2018-а. Чак през 2025 година обаче баварците се надяват да пуснат автомобила и със система от горивни клетки.
 
Най-вероятно новата трета серия ще се сдобие и със свръхтехнологични електронни помощници, като не е изключено да има и модул за автономно управление. Подобно на новата седма серия и третата ще разполага със система за автоматично паркиране.
 
За целта водачът дори не трябва да се намира в автомобила. И последната любопитна новина е, че от компанията регулярно ще обновяват софтуера на системите, като така те няма да остаряват и ще са актуални през целия жизнен цикъл на автомобила.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини