Отидете към основна версия

18 621 14

Aмерикански коли, които можеш да купиш в България

  • mobile.bg-
  • autocredit

US автомобилите се продават у нас на цена от 2 500 до 20 000 лв.

Cadillac CTS

Cadillac са синоним на щатския лукс, но със CTS не е точно така. Разкошът отстъпва място на невзрачен интериор, но за сметка на това задното предаване се завръща. И все пак, колата си струва да получи внимание. Първото поколение на CTS има модерен и ръбат дизайн, но не и нещо отвъд това. Освен в САЩ се произвежда още в Русия, Китай и Тайван. Двигателите на този Cadillac са бензинови с мощност между 220 и 400 к.с. за CTS-V изпълнението, което е оборудвано с V8 LS6 двигател от Chevrolet Corvette.

Виж обяви за Cadillac CTS от 7990 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Pontiac Firebird

Още един представител на категорията „американски muscle cars“, създаден през 60-те, за да конкурира Ford Mustang. Firebird споделя технологичната платформа на Chevrolet Camaro и четвъртото му поколение е известно с трагичен 3,4 литров V6, който предлага едва 160 к.с. Често пъти този мотор е екипиран с 4-степенен автоматик, което прави историята истински тъжна по днешните стандарти. Това обаче праща цените на аеродинамичното купе към ниски стойности, като 20 годишен екземпляр може да бъде намерен у нас за привлекателните 6000 лв. Истински ценните коли обаче са тези, оборудвани с 5,7-литровия V8 двигател.

Виж обяви за Pontiac Firebird от 6000 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Lincoln Town Car

Огромният Lincoln е кичозна машина, но остава класика за сватби, абитурентски балове и разходки до казиното. Дългата база на Town Car е била най-голямата американска кола с дължина от 5,64 м. Стреч лимузината добавя още няколко метра, за да погълне диван, бар и екрани, които я превръщат в луксозен парти автомобил. Двигателите са бензинови V8, доставени от Ford. Тези коли обикновено са с нисък пробег и висока възраст, което им дава способност да доставят изненади. Но пък са последното помахване от една умираща епоха.

Виж обяви за Lincoln Town Car от 6000 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Dodge Caliber

Caliber е щатската интерпретация на европейския хеч от класа на Golf. За разлика от него е по-голям, по-висок, по-евтин и с доста пластмасов интериор. Но пък дизеловите версии идват с 2-литровия TDI на VW със 140 или 170 к.с., докато базовите бензинови мотори (1,8 – 2,4 литра) са обща разработка на Chrysler, Mitsubishi и Hyundai. Автоматичната трансмисия е CVT, която не е особено вълнуваща за шофиране. Малкият Dodge може да бъде в 4х4 версия, да предложи хладилна жабка и тонколони в 5-та врата, които да озвучат всеки пикник. Горещата версия на Caliber SRT-4 разчита на 2,4-литров турбомотор с 285 к.с. към предните гуми.

Виж обяви за Dodge Caliber от 8000 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Saturn SL

Също като Pontiac и тази марка вече не съществува. Saturn ще бъдат запомнени с генерално различния си подход към автомобилния бизнес. Те правят колите си така, че да са удобни и достъпни за хората. Още в края на 90-те, част от панелите на каросерията се изработват от деформируема пластмаса, която остава непокътната при дребни удари. Колите на марката имат малко общо с останалите модели на GM, което им дава известни предимства в сравнение с другите подобни коли на концерна. Saturn SL е бил сред най-често крадените автомобили в САЩ, тъй като ключалката на вратата и запалването се износват с годините и лесно могат да бъдат отворени с друг ключ.

Виж обяви за Saturn SL от 2500 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Източник: autocredit.bg

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини