Отидете към основна версия

59 042 54

Класация на зимни гуми за сезон 2015/2016

  • гуми-
  • adac-
  • зимни гуми
Немският автомобилен клуб ADAC продължава да прави ежегодните си тестове и класации на зимни и летни гуми, като ни помага да изберем най-добрите марки и модели. И тази година немците направиха своя тест на зимни гуми за сезон 2015/2016.
 
Традиционно изпитанията се провеждат на специално подготвен за целта полигон, като на него гумите се изпитват на четири типа настилки - мокър и сух асфалт, сняг и лед. Освен това немците мерят нивото на шум, комфорта и износоустойчивостта на различните зимни гуми.
 
Очаквано, като най-ненадеждни немците определят гумите китайско производство. Освен китайските модели, в топ 10 не успяват да влязат гуми като Matador MP 54 Sibir Snow, Firestone Winterhawk 3 и Barum Polaris 3.
 
Класацията, която ви показваме засяга основно гумите 165/70 R14, но е условно показателна и за останалите размери.
 
10. Semperit
Десетката се открива от Semperit Master-Grip 2 - гума, която има нелоши показатели на студен сух асфалт и на сняг. Тя е икономична и не се износва бързо.
 
9.  Pirelli 
Италианската Pirelli SnowControl Serie 3 заема деветата позиция със средни резултати във всички категории. Най-добре се представя на сняг и мокро.
 
8. Uniroyal 
Uniroyal MS plus 77 заема седмата позиция най-вече заради много добрите си постижения на лед и мокро, като най-мокър асфалт оценката и е една от най-високите.
 
7. Falken
Японските Falken Eurowinter HS449 се представят отлично на сух асфалт и на лед, като към активите си добавят и нисък разход на гориво и нелоша износоустойчивост.
 
6. Continental 
Шестата позиция е за един от досегашните лидери Continental ContiWinterContact TS850. Гумата отстъпва на тези пред нея единствено на лед.
 
5. Bridgestone
Новите гуми Bridgestone Blizzak LM001 се представят много добре на сухо и на сняг, икономични са и поради тези си качества са класиране на пето място.
 
4. Fulda
Четвъртата позиция пък е за марката Fulda. Става дума за гумите Kristall Montero, които се представят перфектно, но за малко не успяват да спецелят отличната оценка.
 
3. Dunlop
Първата оценка "Отлично" е за още един представител на конгломерата Goodyear. По-конкретно това е гумата Dunlop Winter Response 2.
 
2. Michelin
С малка преднина пред Dunlop и също с оценка "Отличен" се нареждат Michelin Alpin A4, които показват отлични свойства на всички повърхности.
 
1. Goodyear
Над всички обаче е Goodyear UltraGrip 9. Според мнението на експертите от ADAC това е най-балансираната гума, отлична във всички показатели и предлагаща най-добър комфорт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини