Отидете към основна версия

9 800 3

Най-бързите леки роудстъри (II част)

  • роудстъри-
  • бързи-
  • леки-
  • автомобили

Donkervoort D8 GTO Bare Naked CarbonПочти всички елементи на странния роудстър Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon са изготвени, както, може би се досещате, от карбон. По-конкретно 90%. Карбон се използва при изработката на каросерийните панели, за рамката на ветроупорното стъкло, за седалките и за какво ли още не. Двигателят е петцилиндров от Audi, а мощността му е 400 конски сили. Моторът работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия. За съжаление от компанията все още не са назовали, нито цената, нито динамичните характеристики на карбоновия роудстър. Ясно е само, че първиятт притежател на Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon е швейцарец.

Puritalia 427Предсерийният екземпляр беше представен още през 2014 година, а компанията Puritalia Automobili въобще не възнамерява да прави 427 масов модел. 1090 килограмовият роудстър, който ще се пуска в малки партиди, е оборудван с V8 двигател от Ford. Моторът развива мощност от 445 конски сили, а пиковият въртящ момент е 605 Нм. Цената на Puritalia 427 е 180 000 евро и въпреки че съвсем не е ниска, още преди пускането на модела на пазара, от фирмата бяха получили 35 поръчки.

Quantum GP700Quantum Performance Vehicles без излишна скромност определят модела си GP700 като "най-бързия хиперкар на Австралия". Спортният роудстър е снабден с 2.7-литров четирицилиндров агрегат с два турбо компресора. Този двигател е напомпан до 700 конски сили, а максималният му въртящ момент достига 653 Нм. От 0 до 100 км/ч 700-килограмовият GP700 ускорява за само 2.6 секунди.

KTM X-Bow R Wimmer RSНеотдавна немското тунинг ателие Wimmer разработи собствена версия на екстремния роудстър KTM X-Bow R. Като за начало специалистите се насочват към доработка на двигателя. Моторът е с увеличена с 80 коня мощност, а пиковият въртящ момент нараства със 100 Нм. Така мощността на двулитровия мотор се увеличава до 380 конски сили, а момента - до 500 Нм. Спорткарът получава и специфичен аеродинамичен обвес, състоящ се от огромно задно антикрило, дифузьор и спойлер, както и от по-дребни аеродинамични елементи. Масата на KTM X-Bow R Wimmer RS е 790 килограма, а ускорението от 0 до 100 става за 3.3 секунди.

Ariel NomadТози странен автомобил е първият всъдеход на компанията, която разработи спорткара Atom. Версията Nomad дебютира през януари 2015-а и още тогава специалистите от компанията казаха, че е направен на основата на Atom, но с всъдеходно окачване и увеличен клиренс. Nomad е оборудван с 2.4-литров четирицилиндров двигател от Honda, мощността на който е 238 конски сили. Пиковият момент е 300 Нм, а моторът работи със специфична механична трансмисия, характеризираща се с близки предавателни числа. Ускорението от място до 100 става за 3.4 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини