Отидете към основна версия

34 425 36

Най-добрите двигатели според Ward’s Auto

  • двигател-
  • ward’s auto

Американското издание Ward’s Auto изнесе резултатите от своя ежегоден конкурс за най-добър двигател на годината. Надпреварата определя 10 най-добри мотора и се провежда за 22-и път. Специалистите от Ward’s Auto оценяват агрегатите според тяхната производителност, разход на гориво, динамика, както и според нивото им на шум и вибрации.

При оценката влияние оказват и използваните нови технологии и още куп други фактори. Още нещо интересно е, че сред десетте отличени двигателя, три са хибридни. Ето и челната десетка на най-добрите двигатели според Ward’s Auto, подредени по азбучен ред.

3.0 R6 - BMW 340i
3.6 V6 - Chevrolet Camaro/Cadillac ATS
1.5 R4/120-киловатов електромотор - Chevrolet Volt
5.2 V8 - Ford Shelby GT350 Mustang
2.0 R4/50-киловатов електромотор - Hyundai Sonata PHEV
3.5 V6 - Nissan Maxima
3.0 турбодизел V6 - Ram 1500 EcoDiesel
2.0 турбо H4 (опозитен) - Subaru WRX
1.8 R4/53-киловатов електромотор - Toyota Prius HEV
2.0 R4 с турбо компресор и механичен нагнетател - Volvo XC90

За участие в конкурса се допускат модели, базовата цена на които не надхвърля $61 000. Още нещо любопитно е, че заради скандала "Дизелгейт" от участие са изключени двигателите на Volkswagen, както и тези на всички марки, контролирани от немския концерн.

През тази година в борбата бяха включени 21 нови агрегата, както и десетте победителя от миналата година. В топ 10 попаднаха три хибридни силови установки - традиционният хибрид на Toyota Prius и plug-in хибридите на Hyundai Sonata PHEV и Chevrolet Volt, където двигателите с вътрешно горене се използват само в ролята на генератори, които зареждат акумулаторите.

В тазгодишната десетка попаднаха и два от победителите от миналата година. Това са моторите на Subaru WRX и Ram 1500, които са съответно двулитров турбо боксер и трилитров турбодизел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини