Отидете към основна версия

22 152 37

Грамаден всъдеход от Kia

  • kia-
  • telluride-
  • детройт 2016

Зимният курорт Телюрайд в Колорадо стана кръстник на нов прототип, който ще се превърне в най-големия всъдеход в гамата на Kia. Серийната версия на концепта, показан на салона в Детройт, най-вероятно няма да изглежда точно така, но задава нова дизайнерска линия на марката и като нищо ще се казва по същия начин.

Внушителните размери на Telluride си личат дори на снимка. Корейският всъдеход има три реда седалки, като място не липсва дори най-отзад. Стремежът на Kia да предизвика интереса на американската публика личи не само от името, а и по лукса и комфорта, които са основен акцент в прототипа.

Telluride е оборудван с всички възможни глезотии на съвременното автомобилостроене, включително специални датчици, които следят за състоянието на водача и пътниците. Бордовата електроника настройва осветлението така, че да има "терапевтичен ефект".

Вторият ред седалки не отстъпват по размери и удобство на креслата в най-луксозните частни самолети. Задните врати се отварят обратно на посоката на движение под ъгъл 90 градуса, което в комбинация с липсващите средни колонки осигурява безпрепятствен достъп до салона.

Telluride буди интерес и с техниката си. Под предния капак работи 3.5-литров бензинов двигател. Подпомага го електромотор, с който системната мощност достига 400 к.с. От Kia смятат да използват същия хибриден тракт в сериен автомобил съвсем скоро.

Подробни технически характеристики за моделите на Kia - ВИЖ

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Hybrid Utility Vehicle от Kia

    След като, на протичащото в момента автомобилно изложение в Детройт, марката Kia демонстрира най-големия всъдеход в гамата си, от корейската марка раз ...
    12.01.2016
    2 299
    0