Отидете към основна версия

42 013 17

10 коли на Агент 007, които не са Aston Martin

  • джеймс бонд-
  • автомобили-
  • агент 007

Aston Martin помага на Агент 007 да громи гаднярите вече половин век. Джеймс Бонд разчита на британската марка от далечната 1964 година, когато сяда зад волана на DB5 във филма "Голдфингър". Макар да сменя безброй други автомобили през десетилетията, най-прочутият агент на Нейно величество винаги се връща към английската класика, но нерядко сяда и зад волана и на други автомобили, за 10 от които ще ви разкажем сега.

AMC Hornet X. AMC Hornet

Тази кола се помни от феновете на Джеймс Бонд най-вече с безумния си скок. Спиралното превъртане на този автомобил във филма е първият подобен скок, правен в киното. Благодарение на него започват безумните автомобилни каскади, присъстващи във всяка една от сериите за Агент 007.

BMW Z8

Автомобилът има малко екранно време в лентите с Джеймс Бонд. Колата много бързо среща своята "смърт", след като е разчленена от едни много зли хеликоптери. Преди унищожаването на автомобила обаче той безспорно блести на екрана със своята прагматична красота и неостаряващ стил - все неща релевантни и за самия Джеймс Бонд.

Т-55

Това всъщност не е автомобил, но пък е превозно средство движещо се по цивилната пътна мрежа на Русия и благодарение на него вездесъщият агент успява да разруши половината Санкт Петербург.

Alfa Romeo GTV6

След като открадва GTV6 от една немска баба, Бонд си устройва една незабравима гонка по магистралата. И ако дрифтирането с тази Alfa ви изглежда като детска игра, когато гледате филма, то това съвсем не е така. Каскадите са направени от професионалисти, които съветват да не се опитвате да правите подобни неща в реалния живот.

Toyota 2000GT Cabrio

За създателите на филма е истинско предизвикателство да вкарат немалките габарити на Шон Конъри в стандартна Toyota 2000GT. Поради тази причина се налага премахването на покрива на колата и превръщането и в кабриолет. За целта обаче се налагат и доста други модификации по автомобила.

Citroen 2CV

В качеството на резервен автомобил въпросното Citroen-че се представя отлично. Първоначално колата се управлява от приятелката на Бонд Мелина Хейвлок, но впоследствие управлението се поема от Агент 007. След безумно шофиране двамата се отървават без драскотина, което обаче не може да се каже за автомобила.

Bentley 3 ½

Bentley е един от първите автомобили, които са модифицирани от съратника на Бонд, познат ни като Кю. Той е особено любим персонаж на почитателите на поредицата, а автомобилните фенове ще го запомнят с уникалния паралел, който прави с Bentley-то 4 ½ от книгата на Ян Флеминг.

Ford Mustang

Този автомобил ще се запомни със своята твърде сурова външност и с уникалната каскада, когато влиза в алеята на две колела, балансира така известно време и излиза от нея, преобръщайки се и стъпвайки на другите две колела.

Corvorado

Автомобилътот снимката изглежда като правен на фотошоп, но всъщност като се замисли човек, ще разбере, че името му казва всичко. То се разшифрова като платформа от Corvette и каросерийни панели от Cadillac Eldorado.

Lotus Esprit

Ретро изглеждащият спорткар се появява два пъти и при всяка своя поява е достоен за възхищение. Първата му поява е в лентата „Само за твоите очи“, където оборудван с багажник за ски. Втората му поява е в „Шпионинът, който ме обичаше“, като там вече оборудването е друго - то предвижда истинско торпедо.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини