Отидете към основна версия

5 365 3

Дизайнер на Porsche поема Lamborghini

  • lamborghini-
  • porsche-
  • дизайн-
  • митя боркерт

Разместванията във висшия мениджърски състав на компаниите в състава на VW Group продължават. След като президентът на Automobili Lamborghini S.p.A. Щефан Винкелман оглави спортното подразделение на Audi Quattro GmbH, компанията от Сант' Агата Болоньезе ще се сдобие с нов дизайнер.

Поста ще поеме Митя Боркерт, когото феновете на Porsche познават с ключовата му роля в създаването на Macan, Cayenne, Panamera Sport Turismo, 987 Boxster и не на последно място авангардния Mission E.

Новият шеф на Lamborghini Centro Stile ще отговаря за външността на всички нови модели на марката от 4 април. Той ще замести досегашния дизайнер на компанията Филипо Перини, който преминава в Italdesign.

Германецът Митя Боркерт е на 42. Учил е в университета по дизайн в Пфорцхайм, където се дипломира по специалността "Транспортен дизайн". Започва работа в Style Porsche във Вайсзах през 1999-а, а 15 години по-късно е назначен за директор по екстериорния дизайн на марката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шефът на Lamborghini поема Quattro GmbH

    Президентът на Automobili Lamborghini S.p.A. Щефан Винкелман ще напусне поста си след 14 години начело на италианската компания, твърди британското сп ...
    17.12.2015
    3 400
    1