Last news in Fakti

2 Март, 2016 10:54 5 359 3

Дизайнер на Porsche поема Lamborghini

  • lamborghini-
  • porsche-
  • дизайн-
  • митя боркерт
Дизайнер на Porsche поема Lamborghini - 1

Разместванията във висшия мениджърски състав на компаниите в състава на VW Group продължават. След като президентът на Automobili Lamborghini S.p.A. Щефан Винкелман оглави спортното подразделение на Audi Quattro GmbH, компанията от Сант' Агата Болоньезе ще се сдобие с нов дизайнер.

Поста ще поеме Митя Боркерт, когото феновете на Porsche познават с ключовата му роля в създаването на Macan, Cayenne, Panamera Sport Turismo, 987 Boxster и не на последно място авангардния Mission E.

Новият шеф на Lamborghini Centro Stile ще отговаря за външността на всички нови модели на марката от 4 април. Той ще замести досегашния дизайнер на компанията Филипо Перини, който преминава в Italdesign.

Германецът Митя Боркерт е на 42. Учил е в университета по дизайн в Пфорцхайм, където се дипломира по специалността "Транспортен дизайн". Започва работа в Style Porsche във Вайсзах през 1999-а, а 15 години по-късно е назначен за директор по екстериорния дизайн на марката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 3 Отговор
    И сега ще се почне Ламбо 1, 2, 3, 4 и т.н.!
    Всичките еднакви като Ауди и Порше!
  • 2 dhcp

    0 0 Отговор
    До голяма степен дизайна се определя от политиката на компанията. Порше винаги се е продавало с този си дизаин и заради това са правени само "фейслифтове" по купето.
  • 3 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Архивни кадри Нюрбургринг:
    Костенурки се търкалят като бонбони:
    https://www.facebook.com/candscmagazine/videos/10154006772219206/