Last news in Fakti

17 Декември, 2015 11:19 3 379 1

Шефът на Lamborghini поема Quattro GmbH

  • lamborghini-
  • quattro gmbh-
  • щефан винкелман

Президентът на Automobili Lamborghini S.p.A. Щефан Винкелман ще напусне поста си след 14 години начело на италианската компания, твърди британското сп. Car. Роденият в Берлин, но отраснал в Рим мениджър ще остане в структурата на VW Group, оглавявайки спортното подразделение на Audi. Причината за кадровата рокада е пенсионирането на сегашния шеф на Quattro GmbH Хайнц Холерверг. Мястото на Винкелман в Lamborghini ще бъде заето от Стефано Доменикали, който в момента работи за Audi, а преди това ръководеше екипа на Ferrari във Формула 1.

Щефан Винкелман е роден през 1964 г. Завършва политически науки в Рим, но се дипломира в Мюнхен, след което служи 2 години в Бундесвера като десантчик. Уволнява се от германската армия с чин лейтенант. Започва работа в автомобилната индустрия през 1994 г. в Mercedes-Benz, а след това поема маркетинга и продажбите на FIAT Auto. На 1 януари 2005 г. е назначен за президент и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini S.p.A. в Сант' Агата Болоньезе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jyusix HasiK

    0 0 Отговор
    Аиде да му е честито