Отидете към основна версия

1 Април, 2016 10:30, обновена 1 Април, 2016 10:30 15 714 21

София ще бъде домакин на старт от Формула 1

  • формула 1-
  • софия-
  • бърни екълстоун

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и генералният промоутър на Формула 1 Бърни Екълстоун подписаха споразумение за провеждането на кръг от най-гледаното автомобилно състезание по улиците на София през 2019 г. Така столицата ни ще се подреди до Монако, Сочи, Баку и Мелбърн като домакин на един от малкото градски стартове в календара.

Преговорите за провеждането на грандиозното събитие са започнали преди година и са водени в пълна секретност. Везните в полза на София е наклонил ангажиментът на Столична община да завърши строежа на метрото по-рано от предвиденото и да бъдат внесени подобрения в спецификациите на пътната настилка, която ще бъде положена по централните улици на града в заключителните фази на ремонтните работи.

По непотвърдена информация трасето ще минава пред националния стадион "Васил Левски", "Орлов мост", Университета и бул. "Патриарх Евтимий" с боксове в района на "Петте кьошета" преди моста под НДК. Това обяснявало и засилените строителни дейности в центъра, които строежът на метрото по принцип не налагал в подобни мащаби и срокове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини