Отидете към основна версия

8 130 10

Renault Maxthon се оказа... Koleos 2

  • renault-
  • koleos-
  • maxthon-
  • nissan-
  • x-trail-
  • пекин 2016

След месеци на слухове и догадки, в които най-често бе спрягано името Maxthon, Renault изненада всички с названието на новия си седемместен всъдеход. На салона в Пекин стана ясно, че французите все пак са решили да дадат втори шанс на добрия стар Koleos въпреки спорния имидж на модела и изключително слабите му продажби.

Новото издание на SUV-то е построено на модулната платформа на алианса CMF-C/D, която лежи в основата на X-Trail. Междуосието на Koleos 2 от 2 710 мм превъзхожда това на японския оригинал с 5 мм. Дължината също е в полза на франсето - 4 670 срещу 4 630 мм. Широчината на двата всъдехода е еднаква - 1 840 мм.

Koleos има и по-голям багажник от X-Trail, при това с цели 105 литра. Обемът му при сгънати задни седалки достига 1 690 л. Кросоувърът на Renault "седи" и по-високо над пътя. Клиренсът му е 213 мм , с три милиметра повече от Nissan-а.

Пътниците отзад разполагат с 289 мм до облегалките на предните седалки. От Renault твърдят, че по този показател новият Koleos се подрежда сред най-просторните модели в сегмента.

Гамата от двигатели включва два бензинови мотора и два дизела с мощност от 130 до 175 к.с. Купувачите ще могат да избират между механична трансмисия с шест предавки или някой от вариантите на X-Tronic.

Базовите модификации ще бъдат с предно предаване. Задвижване на четирите колела с възможност за принудителен блокаж ще се предлага срещу допълнително заплащане.

Външно Koleos прилича на седана Renault Talisman. Всъдеходът изпъква със светодиодни фарове и големи колела (максималният размер е 19 цола).

Интериорът също напомня за новия флагмански модел на Режията. На централната конзола е монтиран голям сензорен екран, с който се управлява мултимедийната система R-LINK 2.

Списъкът с допълнително оборудване включва навигация, система за контрол на пътната маркировка и знаците, камера за движение на заден ход, асистент за автоматично паркиране и функция за наблюдение на слепите зони. Срещу доплащане ще се предлага и аудиосистема Bose с 12 говорителя.

Новият Koleos ще се произвежда в Ухан, Китай, и Пусан, Южна Корея. Продажбите в Австралия, Турция, страните от Персийския залив и Латинска Америка започват през лятото, а към края на годината и в Китай. В Европа моделът ще стане достъпен в началото на следващата година.

Технически характеристики и разход на гориво за всички модели на Renault

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чували ли сте за Renault Talisman Shooting Break RS

    Интересните снимки, които ви показваме, бяха публикувани авторитетното френско издание L'Argus и определено привлякоха вниманието на автомобилните ...
    07.05.2024
    4 158
    5
  • Запознайте се с най-новото Renault

    Renault Symbioz ще се конкурира с Nissan Qashqai, но иновацията е с акцент върху практичността, красивия дизайн и ниския разход на гориво. SUV гама ...
    02.05.2024
    8 762
    20
  • Renault води преговори с Xiaomi и Li Auto

    Renault проучва потенциални сътрудничества с китайските компании Li Auto и Xiaomi в областта на електрическите и интелигентните автомобилни технологии ...
    29.04.2024
    2 251
    8
  • Renault показа част от най-новия си кросоувър

    Renault се подготвя да представи на света най-новия си модел, който ще носи името Symbioz.Това ново попълнение в гамата на Renault, което ще дебютира ...
    29.04.2024
    3 292
    15
  • Renault 5 E-Tech получи първата специална версия

    Електрическият хечбек Renault 5 E-Tech получи първата специална версия с префикса Roland Garros в името. Моделът ще направи публичен дебют по време на ...
    28.04.2024
    3 125
    8