Отидете към основна версия

8 134 7

Реставриран Dodge Charger, но със сърце на Viper

  • dodge charger-
  • реставрация

Ще ви покажем един от най-известните американски мускулести автомобили - Dodge Charger, който е получил семейна реставрация, но с малко по-различна гледна точка. Автомобилът използва похвати от собствената си марка, без да нарушава границата и да бъде "осквернен", както повечето запалени фенове биха реагирали.

Цветът му Plum Crazy или "лудо лилаво" е единият отличителен белег на марката и заводските автомобили, които излизат с него обикновено са лимитирани. Двигателят също е от Dodge, но вместо култовите V8 с малък и голям блок, фамилията използва един малко по-различен агрегат. В него е натъпкан V10 двигател от второто поколение на Dodge Viper - 8.3-литров с мощност от 500 конски сили и 712 нютонметра въртящ момент. За да се "намести" картерът на двигателя е модифициран, но това за сега е единствената основна промяна.

Реставрацията, която започва от голо и много запуснато шаси е впечатляваща, като до момента е погълнала на 40 хиляди долара, но това не е от значение при наличието на толкова култов автомобил. Работата по него е разпределена по равно между баща и син, като единственото, което остава да бъде завършено е интериора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини