Отидете към основна версия

9 505 17

Задава се ново голямо Peugeot

  • psa-
  • peugeot-
  • 508-
  • citroen-
  • карлос таварес-
  • 608

Наскоро шефът на PSA Peugeot Citroen Карлос Таварес представи амбициозна програма за бъдещето на концерна с името Push to Pass. Тя предвижда развитие на системите за автономно управление на автомобили и лансирането на цели седем plug-in хибрида и четири изцяло електрически модела до 2021 г. Французите се канят да пуснат дори пикап, но далеч по-належащо изглежда осъвременяването на гамата от конвенционални "пежа".

Сред кандидатите за коренна промяна се нарежда и актуалният флагман на "лъвчетата" 508. През 2011 и 2012 г. в Европа бяха продадени приличните 80 000 бройки от модела, но после търсенето му спадна сериозно. Така се стигна до 2015-а, когато бяха реализирани едва 43 301 седани и комбита срещу 226 127 Volkswagen Passat.

Въпреки катастрофалния спад от Peugeot нямат намерение да развяват белия флаг. Французите обаче смятат да позиционират най-големия си модел в друг сегмент.

В интервю за британското сп. Autocar шефът на марката Максим Пик обсъжда два варианта за бъдещия наследник на 508. Първото предложение на маркетолозите предвижда да се играе на сигурно с превръщането на модела в кросоувър.

Съществуват обаче и по-смели идеи, според една от които Peugeot трябва да се изправи срещу немската конкуренция в клас E с доста по-голям от 508 автомобил, който да наследи пенсионираната през 2004 г. 607-ица.

Ако се съди по думите на Пик, везните се накланят именно в полза на второто предложение. Новото голямо Peugeot ще бъде готово пред втората половина на 2018 г. и ще бъде построено на модулната платформа EMP2, която лежи в основата на 308, Citroen C4 Picasso/Gran Picasso, както и на бусовете Traveller и Space Tourer.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини