Отидете към основна версия

8 056 6

Brabus извади най-мощния четириместен кабриолет в света

  • mercedes-benz-
  • brabus-
  • mercedes-amg-
  • s 63-
  • 850 cabriolet-
  • тунинг

Германската тунинг компания Brabus избра маратона за издръжливост "24 часа на Льо Ман" за премиерата на чудовище, което немците определят като най-мощният четириместен автомобил подвижен покрив в света. Както подсказва името, построеният на базата на Mercedes-AMG S 63 Brabus 850 Cabriolet разполага с мощност 850 к.с.

За да постигнат скока от заводските 585 коня, инженерите от Ботроп са увеличили обема на осемцилиндровия битурбомотор от 5.5 на 5.9 литра, заменили са коляновия вал, компресорите, всмукателния и изпускателния тракт и са препрограмирали управляващата електроника.

В комбинация с осемстепенната автоматична трансмисия така въоръженият двигател ускорява Brabus 850 Cabriolet от място до 100 км/ч за 3.5 секунди. Скоростомерът е разграфен до 400 км/ч. За да се справя с гигантската мощност, окачването е занижено с 15 мм.

Специалистите на Brabus са поработили доста и над външността и интериора. Кабриолетът се отличава с по-агресивни брони с елементи от въглеродни нишки, а на праговете на вратите са се появили емблеми с името на ателието.

От Brabus предлагат на клиентите си или готов 850 Cabriolet, или доработка на предварително закупен Mercedes-AMG S 63. Цената на доработката не се уточнява, а в Германия заводски S 63 струва €187 484.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини