Отидете към основна версия

6 889 5

Най-бързият Mercedes-AMG GT

  • mercedes-benz-
  • gt r

Пистовата версия на суперкара Mercedes-AMG GT ще разполага с форсиран до 585 конски сили двигател. Към моделното обозначение на колата е добавен индекса R, а сега, три дни преди официалната премиера немския блог MB-Passion публикува интересни данни, касаещи техническите данни на автомобила.

Според информацията Mercedes-AMG GT R ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 3.6 секунди, а максималната скорост ще е електронно ограничена на 318 км/ч. Мощността на стандартния GT е 462 коня, а тази на версията S - 510 к.с. Първият ускорява до 100 за 4 секунди, а наточената S-модификация - за 3.8 секунди.Mercedes-AMG GT R ще е снабден със същия двигател, който се монтира и на AMG GT и GT S, но ще разполага с нови всмукателна и изпускателна системи. Последната е титаниева, като освен това при R версията е увеличено налягането в турбокомпресорите. По-късно ще се появи и още по-мощен вариант.

Пистовата версия GT R ще се оборудва и с нов аеродинамичен обвес, спортно окачване с различни настройки, както и с нова радиаторна решетка в стил 300 SL от 50-те години на миналия век. Публичната премиера на GT R ще се състои по време на тазгодишния фестивал на скоростта в Гудууд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини