Отидете към основна версия

15 245 13

Катастрофа между две еднакви Ferrari-та

  • ferrari-
  • 488 gtb-
  • катастрофа-
  • китай

Едно любопитно пътно транспортно произшествие, което за щастие се размина без жертви, се случи в китайския град Лицзян. По информация на CarNewsChina на прав участък от пътя се удрят две Ferrari-та.По-интересното е, че и двата расови автомобила са от един и същ модел. Става дума за новото Ferrari 488 GTB, което беше представено за първи път през миналата година и което се явява наследник на модела 458 Italia.

Автомобилите са с мощност от по 670 конски сили, а максималният им въртящ момент е 760 Нм. Тези спорткари се задвижват от 3.9-литрови битурбо осемцилиндрови мотори, позволяващи им да ускоряват от 0 до 100 км/ч за 3 секунди.Максималната им скорост пък е 330 км/ч. Цената на един такъв екземпляр в Китай е 3.38 млн йоана - сума, равняваща се приблизително на $626 000. Единият от участниците в ПТП-то е заявил, че колизията е станала заради внезапно изскочило куче на платното.

От полицията в Лицзян обаче разследват и друга версия. Според нея двамата собственици на еднаквите Ferrari-та са си устроили гонка, за което говорят и скритите номера на автомобилите. При рязкото ускорение най-вероятно единият от двамата водачи е загубил контрол над автомобила.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини