Отидете към основна версия

4 511 11

VW ще покаже революционен електромобил с пробег 600 км

  • volkswagen-
  • meb-
  • budd-e-
  • париж 2016

Volkswagen се кани да отвърне подобаващо на удара, който прати компанията в нокдаун след разкритията покрай "Дизелгейт". На автосалона в Париж, който отваря врати на 1 октомври, ще бъде демонстриран нов модел на ток с фантастичния автономен пробег от 600 км, твърди Autoblog.

Сайтът цитира Кристиан Зенгер, който оглави поделението на VW за електрически возила през януари. Според него минималният пробег, който клиентите биха приели за кола на ток, е 400 км. Бъдещият електрически модел ще предлага много по-голяма независимост от зарядните.

До момента германците са съумели да запазят в тайна подробностите за голямата изненада, която готвят за публиката в Париж. Електромобилът със сигурност ще бъде базиран на платформата MEB (Modularen Elektrobaukasten), демонстрирана с BUDD-e concept на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас в началото на годината.

Електрическият прототип с рекорден пробег, който компанията ще покаже във френската, столица, ще влезе в серийно производство в края на 2019 г. Колата ще има относително проста конструкция без екзотични материали, ще се захранва от йон-литиева батерия в пода и ще бъде "високо автоматизирана".

VW ще използва изложението в Париж и за цялостно рестартиране на имиджа си, гласят слуховете от концерна. За целта във Волфсбург са измислили и нов рекламен девиз, който да подчертае скъсването с миналото - Think New.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Opel Ampera-e с пробег от над 400 км

    Докато Volkswagen се кани да отвърне подобаващо на Tesla с нов концептуален модел на ток с фантастичния автономен пробег от 600 км, конкуренцията от O ...
    19.09.2016
    4 410
    11