Отидете към основна версия

9 972 36

Задава се много по-бърз Nissan GT-R

  • nissan-
  • gt-r-
  • нюрбургринг

 

Следващата седмица от Nissan ще разкрият всички технически характеристики на новата версия на GT-R. Главният инженер на проекта Кацутоши Мицуно тварди, че обновената "Годзила" ще е много по-бърза от предшественика си.
 
По време на представянето на автомобила на пистата "Силвърстоун" Мицуно каза, че автомобилът може да завърти една обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" за 7:16 минути. Ако това се потвърди, японският суперкар ще изпреварва автомобили като Porsche 911 GT2 RS (7:18 мин.) и Chevrolet Corvette ZR1 (7:19.6 мин).
 
По думите на Мицуно новата версия на GT-R е по-бърза от предшественика си във всеки завой с около 5-8 км/ч. Освен това на финалната права автомобилът достига скорост от 296 км/ч - постижение, което също е по-добро с 5 км/ч от това на досегашния вариант на "Годзила".
 
Така сумарното подобрение на времето за една обиколка на "Нюрбургринг" е с около 8-9 секунди по-добро. Ще припомним, че през 2009 година Nissan GT-R завъртя една обиколка на северната дъга за 7:26.7 минути.
 
Както ви информирахме по-рано, обновената версия на GT-R ще разполага с модернизиран 3.8-литров шестцилиндров двигател. Агрегатът е снабден с два турбокомпресора и е форсиран от 530 до 560 - 570 к.с. Освен това новата "Годзила" има доработено окачване и значителни изменения в електрониката.
 
Промени са направени и по скоростната кутия и по аеродинамиката на автомобила. Благодарение на последното охладителната система работи по-добре, като наред с това е намален коефициентът на въздушно съпротивление.
 
Суперкарът ще се прави и в състезателна версия, която ще е само със задно предаване. Другата новост е, че специалните изпълнения Premium Black и Egoist, които до сега бяха достъпни само за Япония, ще се продават на всички световни пазари.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 570 коня за обновения GT-R

    Откъдето и да погледне човек, "Годзила" е впечатляваща машинария. Най-смайващ обаче си остава фактът, че техническите характеристики на т ...
    28.09.2011
    22 094
    61