Отидете към основна версия

18 717 18

Mercedes пуска още един всъдеход

  • mercedes-benz-
  • glb-
  • всъдеход-
  • кросоувър-
  • suv

В момента, в моделната гама на Mercedes-Benz присъстват кросоувърите GLA, GLC в два варианта (SUV и всъдеходно купе), GLE (отново с два вида каросерия), GLS и култовата G-Klasse. Сега от компанията разработват нов автомобил с повишена проходимост, който ще бъде обозначен с индекса GLB.

Това означава, че новият кросоувър ще се позиционира над GLA и под GLC. Идеята да има междинен модел е, че между GLA, който е построен на базата на A-Klasse и GLC, който пък е наследник на GLK, има голяма разлика в габаритите. Освен това GLA е трудно да се нарече всъдеход. За това GLB ще е значително "по-мъжествен", ще разполага стандартно с фирмената 4х4 система и ще има три блокажа.

По данни на френското издание L'Automobile новото SUV ще се прави на платформата на A-Klasse, но базата ще е значително по-голяма. Естествено ще се предлага и версии само с предно предаване, защото подобни по-бюджетни версии се търсят много на европейските пазари.

Все още няма яснота, кога точно ще е готов новия GLB. Ще припомним, че миналата година Mercedes смени абревиатурите на автомобилите си с повишена проходимост. Сега, всички кросоувъри, SUV-та и всъдеходи на марката носят индекса GL. Първата буква показва принадлежността към традициите на знаменития Geländewagen, а L е част от историята на Mercedes-Benz и опростява произнасянето.

Всички представители на семейството GL носят обозначение в съответствие с позицията им в гамата спрямо основните модели. GLK, например, стана GLC, защото е компактен като C-Klasse. ML се превърна в GLE, защото съответства на E-Klasse в гамата от леки коли, а самият GL бе приравнен към S-Klasse и се казва GLS.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини