Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 10:45 18 682 18

Mercedes пуска още един всъдеход

  • mercedes-benz-
  • glb-
  • всъдеход-
  • кросоувър-
  • suv
Mercedes пуска още един всъдеход - 1

В момента, в моделната гама на Mercedes-Benz присъстват кросоувърите GLA, GLC в два варианта (SUV и всъдеходно купе), GLE (отново с два вида каросерия), GLS и култовата G-Klasse. Сега от компанията разработват нов автомобил с повишена проходимост, който ще бъде обозначен с индекса GLB.

Това означава, че новият кросоувър ще се позиционира над GLA и под GLC. Идеята да има междинен модел е, че между GLA, който е построен на базата на A-Klasse и GLC, който пък е наследник на GLK, има голяма разлика в габаритите. Освен това GLA е трудно да се нарече всъдеход. За това GLB ще е значително "по-мъжествен", ще разполага стандартно с фирмената 4х4 система и ще има три блокажа.

По данни на френското издание L'Automobile новото SUV ще се прави на платформата на A-Klasse, но базата ще е значително по-голяма. Естествено ще се предлага и версии само с предно предаване, защото подобни по-бюджетни версии се търсят много на европейските пазари.

Все още няма яснота, кога точно ще е готов новия GLB. Ще припомним, че миналата година Mercedes смени абревиатурите на автомобилите си с повишена проходимост. Сега, всички кросоувъри, SUV-та и всъдеходи на марката носят индекса GL. Първата буква показва принадлежността към традициите на знаменития Geländewagen, а L е част от историята на Mercedes-Benz и опростява произнасянето.

Всички представители на семейството GL носят обозначение в съответствие с позицията им в гамата спрямо основните модели. GLK, например, стана GLC, защото е компактен като C-Klasse. ML се превърна в GLE, защото съответства на E-Klasse в гамата от леки коли, а самият GL бе приравнен към S-Klasse и се казва GLS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    6 19 Отговор
    Вече съм направил заявка лято 2017 ще го имам подарък от мама и тати поради завършване на дванадесети клас с нетърпение го очаквам тъкмо за бала!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССР

    8 12 Отговор
    СТИГА БЕ ХОРА!!!!

    СПРЕТЕ С ТИЯ ПЛАСТМАСАРКИ ОТ ГФР-то!

    Коментиран от #6

  • 4 митник

    5 12 Отговор
    Грозно ръбато кубче.Не се научиха да правят дизайн.
  • 5 механик

    5 3 Отговор
    Пък аз си го поръчах на дядо коледа.
  • 6 Мършата

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    Напротив, благодарение на уникални метални сплави ( добити като руда най-вероятно от източна Европа и продадена на запад на нищожна цена, но затова пък ще се върне на Изток тая руда но в хилядократно по-скъпа форма след съответната преработка, защото в КОМУНИСТИЧЕСКИ КЕНЕФ разум НЕ ВИРЕЕ!!!) това е улицетоворение на качество, мощ, красота и всичко положително що може да се въплати в автомобил!
  • 7 Димитров

    7 1 Отговор
    По Лафонтен:
    Гроздето е кисело!

    Коментиран от #8

  • 8 корса

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Димитров":

    Има и по-евтино грозде пич!
    А мерцедес отдаван мечтаят да станат конфекция като алуди!
    Е вече почнаха, еднакви фарове, стопове, механика и електроника с различни имена и размери!
  • 9 onq s konq

    3 2 Отговор
    Естествено всичко от Мерцедес,Ауди,БМВ си е чиста конфекция и досадно еднообразие.Искате ли да бъдете обачи ИСТИНСКИ РАЗЛИЧНИ-КУПУВАЙТЕ СЪВЕТСКОТО!То безспорно НЕ ПРИЛИЧА НА НИЩО:)

    Коментиран от #10

  • 10 ДАСКАЛА

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    ТУЙ НИЩО Е ЛЕТИ И ПОКОРЯВА КОСМОСА И ВОЗИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ВСИЧКИ ДРУГИ ДЕТ СА ИМАТ ЗА НЕЩО ПЪК ВСЪЩНОСТ СА НИЩО.

    Коментиран от #11

  • 11 Реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "ДАСКАЛА":

    Абе ти си доста "изпращял" даже и за даскал. Тук си говорим за коли, ти бълнуваш ракети. Кога за последно летя със СОЮЗ или БУРАН да си вземеш пенсията? Ааааааа, забравих, то БУРКАНЧЕТО летя веднъж и спря. До Магадан билетче не искаш ли? Еднопосочно...
  • 12 555

    1 1 Отговор
    Добре де.....в България -разбити пътища,калищаци,непочистени и липсващи такива.Автомобил с по-голям клиренс и повишена проходимост си е нужен.Тия на запад са с безупречни пътища,почистени магистрали,асвалт навсякаде .За чих са им тези прескъпи басамаци.Явно икономическата пропаганда не стихва. .След 4-5 години са програмно амортизирани и ни ги пращат на нас.Ние пък умираме от кеф,че ще сме притежатели на престижна "жипка",която скоро разбираме,че за нищо не става,ама в замяна на това е една бездънна яма за пари.И понеже така си се нахендрил,че не ти остава нищо друго освен да се надуваш изкуствено и да се хвалиш навред каква превъзхождаща всички марка кола караш.Сега четем за поредната клопка и някои в захлас ще ни нахъсват какво бижу изпускаме,други ще ни припомнят колко било кисело гроздето и пак ще има прецакани ганьовци.Ха дано през новата година да намалеят наполовина бълъците..........
  • 13 гошо

    1 2 Отговор
    От години единственото което ще получите от Мерцедес е социализиране с останали собственици на марката!!!! Ще пиете сутрин кафе поне два пъти в седмицата по сервизите и там ще се запознавате с други собственици на марката!!!!! Така,че за който не е разбрал коли само от ВАГ ГРУПАТА!!!!! Хайде дерзайте!!!!!!!
  • 14 mediator37

    1 1 Отговор
    Прекопираха Х6 на БМВ, сега гледам прекопирали и Х3 на БМВ.
    Така се прави. Следвай първите, за да си гарантираш някакъв успех. Откак китайците навлязоха в автоиндустрията вече наглото копиране от лидерите, не е престъпление, дори е наложително, стана норма.
  • 15 Anygel

    1 2 Отговор
    За тези,които смятат,че Мерцедес копира БМВ :
    Това никога не е било така!
    Спомнете си какво стана когато Ауди пусна ново поколение фарове - 80% дефектират в първите 2-3 месеца !
    БМВ - пуснаха автопилот без намеса на шофьора - 90% с щета в първото шестмесечие
    БАТКО (Мерцедес) просто им показва как се прави. Година по късно, но с качество на МЕРЦЕДЕС
    THE BEST OR NOTHING ❗️❗️❗️
  • 16 Грозен Фил

    1 1 Отговор
    Поредното еднакво недоразумение... Тези хансове взеха много нагли да стават! Но така е като има балъци да копуват тези безсмислени, грозно еднакви ламаринени уроди... И сега Пешо сина на свинаря от Димитровград, дошъл преди 2 месеца в Студентски град отваря поредната туршия, пратена му от село да избута зимата и си мечтае на глас : Хей чоек, туй слиед 10 годинй щи и мойе и щйе съм най-голйемия!

    Коментиран от #17, #18

  • 17 МSux

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Грозен Фил":

    Не знам за какъв се имаш, но не можеш да пишеш и съм доволен, че такива като теб не харесват любимата ми марка. Имаш се за нещо, а то се оказва нищо - често срещано в България. Все пак разни хора дето не знаят коя е столицата на Белгия са звезди в България. Както казах радвам се , че хората като теб не си падат по тази марка.
  • 18 МSux

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Грозен Фил":

    И нямаш право да наричаш балък някой който може да даде 100-150 хиляди лева за кола. При положение, че ти взимаш по 500 лева на месец, в крайна сметка кой е балъка? Погледни го от тази страна : )