Отидете към основна версия

1 013 0

Моторшоу Женева 2006

  • женева 2006-
  • моторшоу

Bentley Arnage/Continental Diamond Series

В Женева силен фурор предизвика дъщерната фирма на Volkswagen - британската Bentley. Със строго лимитирана производствена серия островната марка ознаменува на швейцарска територия 60-та годишнина от началото на ръчната изработка на тузарските возила в английския град Крю. По този повод веднага след изложението стартират продажбите на 60 бройки Arnage R и 400 Bentley Continental GT, които ще съдържат в наименованието си допълнителното обозначение Diamond. При Arnage Diamond акцентът е поставен върху хромираната и променена радиаторна решетка, която почти напълно копира тази, монтирана при култовите модели на компанията от 70-те години на миналия век. Баровското излъчване на автомобила се допълва перфектно и от алуминиевите деветнадесетцолови джанти и покритите с хром предна и задна броня. Клиентите ще разполагат освен това и с възможността да избират между повече основни цветове, като при “стандартните” Bentley те бяха 7, а при версията Diamond са нараснали до 40... Предвижда се използването и на още по-скъпа кожа при направата на интериора. Continental Diamond GT пък е дарен от създателите си с керамични накладки и спирачни дискове. Изцяло нови и предназначени за модела са и двадесетцоловите алуминиеви джанти.

Daihatsu D-Compact Wagon

Със студията D-Compact Wagon Daihatsu представи в Женева за пръв път прототип на многоцелеви функционален автомобил от субкомпактния клас. D-Compact освен това прекрасно съчетава стилен и запомнящ се външен дизайн с просторен и практичен салон. С дължина от 3 800 мм D-Compact Wagon следва да предложи комфорт при пътуването на петима пасажери. Възможните комбинации с регулирането и прибирането на задните седалки пък позволяват по всяко време да разполагате с автомобил еднакво удобен и за превоз на пътници и за превоз на товари. За задвижването отговаря 1.5-литров четирицилиндров агрегат, чиято мощност е 105 к.с.

Chevrolet Captiva

Новият SUV на Chevrolet носи названието Captiva, като посетителите на моторшоуто в Женева разполагаха с възможността да се запознаят с него съвсем отблизо. След неговия официален дебют в Швейцария се очаква и стартирането на продажбите, което се очаква да се случи през лятото на тази година.

Всъщниост първата среща с автомобила бе още през 2004 година, когато той триумфира като студия (S3X Concept) в рамките на изложението в Париж. Габаритите на Captiva обещават досатъчно простор и функционалност в салона, като общата дължина на четириколесното е 4 640 мм, широчината му е 1 840, а височината 1 720 мм. Според индивидуалното желание на всеки клиент при Captiva биха могли да се монтират 5 или 7 места за сядане. Освен това, отново според личните си предпочитания, потенциалните собственици на американското возило ще могат да избират между перманентно задвижване на четирите колела или задвижване само от предните две.

Автомобилът ще се предлага и с богата гама от двигатели. На разположение към момента са двулитров дизел с мощност 150 к.с., 2.4-литров четирицилиндров дизелов мотор и V-образен шестцилиндров бензинов агрегат. Като първи европейски модел на Chevrolet, Captiva ще бъде оборудван и с ESP.

FIAT Panda Multi-Eco

Със студията Panda Multi-Eco от FIAT представиха на швейцарска територия своите идеи за “автомобил - приятел на природата”. Бивалентният двигател с вътрешно горене на компатното возило е проектирано така, че еднакво лесно може да работи както с бензин, така и с природен газ. Предвижда се за в бъдеще концепцията да бъде доразвита и моторът да се храни с природен газ или водород.

Каросерията и салонът на новата Panda Multi-Eco са изработени изцяло от естествени, рециклирани и рециклиращи се материали. Друга особеност на студията е и постигането на оптимална аеродинамика и максимално ниско тегло. Коефициентът на въздушно съпротивление Cx при апенинския дребосък е 0.295.

Fisker Tramonto

Фирмата-специалист в направата на автомобилни каросерии Fisker представи в рамките на Женевското моторшоу модела Tramonto - роудстър, разработен и създаден на базата на сериен Mercedes-Benz SL 55 AMG. Технологиите на щутгарци всъщност биха могли да бъдат открити нявсякъде - от електрически прибиращият се сгъваем покрив до детайлите, осигуряващи активната и пасивната безопасност.

За сметка на това обаче дизайнът е коренно различен и далеч по-агресивен и атрактивен, което в съчетание с мощност от 618 к.с., V-образен осемцилиндров агрегат, доработван съвместно с Kleemann и ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.6 секунди, превръща Fisker Tramonto в наистина съблазнителна примамка.

Giottiline Ginko

Основаната през 2004 година фирма Giottiline се специализира в производството на каравани, но в Женева посетителите можеха да се порадват на едно друго тяхно великолепно хрумване - малолитражката Ginko, чиито врати се отварят нагоре.

По избор дългото 2 740 мм двуместно возило би могло да бъде оборудвано с двуцилиндров дизел с мощност 5.4 к.с. или с бензинов агрегат, чиято мощност е 20.2 к.с. С подобна екипировка тежащият едва 350 кг Giottiline Ginko развива максимална скорост от 45 км/ч с дизеловия мотор и 85 км/ч с бензиновия. Цената му е около 13 000 евро.

Ford S-Max

В Женева Ford представи няколко модела, сред които беше и дългоочакваната премиера на S-Max.С дължина от 4 790 мм спортният ван се позиционира идеално между грамадата Galaxy и миниванът C-Max. Серийно S-Max ще се предлага с места за петима пътници, но срещу допълнително заплащане няма пречка да се монтират две допълнителни сгъваеми седалки и автомобилът да се превърне в седемместен.

Функционалността на салона е безспорна, като лесното прибиране в пода на втория и третия ред седалки позовлява обемът на товарния отсек да нарасне от невзрачните 285 до впечатляващите 2 000 литра.

По отношение на предлаганите двигатели, то тук изборът също не е никак малък. На разположение са два дизелови и два бензинови мотора. Освен петцилиндровият двигател с мощност 220 к.с., познат от Focus ST, налице е и бензинов агрегат с мощност 145 к.с. Дизелите са представени от два двулитрови екземпляра, предлагащи съответно 130 и 140 к.с. Цената на Ford S-Max се очаква да бъде около 25 000 евро.

Suzuki SX4

По време на автомобилното изложение в Женева Suzuki демонстрира мускули, показвайки на посетителите концептуален състезателен автомобил, с който марката ще вземе участие в Световния рали шампионат WRC, стартиращ през август следващата година. Решението на Suzuki, което беше оповестено официално на Женевското изложение, е продиктувано най-вече от изключителния успех, който пожъна компанията в Junior World Rally Championship /JWRC/ през последните няколко години.

Концепткарът, който ще вземе участие в надпреварата на Световния рали-шампионат, е разработен на основата на най-новото предложение в моделната гама на Suzuki. По всичко изглежда, че SX4 ще предложи една изключително добра база, на която да бъде създаден един конкуретноспособен боец.

Suzuki SX4 е третият нов модел, който компанията представя на пазара от март 2005 година насам. Другите два автомобила бяха новите Swift и Grand Vitara, които дебютира в Европа съответно през март и септември.

Студията е оборудвана с изцяло нов двулитров турбодвигател. Максималната мощност предлагана от него е 320 к.с., достигани в диапазона 4 000-4 500 об./мин., а пиковата стойност на максималния въртящ момент е 637 Нм, достигани при 3 000 об./мин. Задвижващата система на четирите колела (All Wheel Drive) включва три диференциала, като в оборудването присъства и петстепенна секвенциална трансмисия.

Morgan 4-Seater

Британската компания Morgan за пореден път се погрижи за позитивните емоции на своите почитатели, представяки на изложението в Женева новия си четириместен модел. Дизайнът на 4-Seater се придържа към класическия ретро стил на марката.

Четириколесното е изградено на базата на модернизираното шаси, заимствано от Morgan Roadster. Според специалистите пък безспорната атракция при този автомобил е мекият сгъваем покрив. За задвижването на четириместния Morgan ще се грижи или четирицилиндров двулитров мотор с максимална мощност 145 к.с., или шестцилиндров трилитров двигател, осигуряващ 233 к.с.В интериора е наблегнато на естествените материи и скъпото луксозно дърво. Цените на върпосната шикозна машина ще гравитират около сумата от 30 000 британски паунда, като вече тече записването на клиентите, които ще чакат около девет месеца, за да се сдобият с островната гордост.

Porsche 911 Turbo

По време на тазгодишното автомобилно изложение в Женева на щанда на Porsche стотиците хиляди гости можеха отблизо да се насладят на шестото поколение на серията 911. Продажбите на модела ще стартират в Германия в края на юни тази година, като се очаква базовата му цена да бъде около 115 000 евро. В сравнение със своя предшественик новото Porsche 911 Turbo предлага увеличение в мощността с 60 к.с.

Благодарение на това новото предложение на луксозния производител гарантира максимална мощност от 480 к.с. при 6 000 об./мин. Като цяло е увеличена и специфичната мощност на литър работен обем. При 3.6-литровия боксеров мотор на 997 тя достига 133 к.с. на литър работен обем. Увеличение е настъпило и в максималния въртящ момент - от 560 Нм в диапазона 2 700-4 600 об./мин, до 620 Нм, достигани между 1 950 и 5 000 об./мин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Моторшоу Детройт - 2007

    По време на автомобилното изложение в Детройт се състоя световната премиера на горещата японска студия Accord Coupe на Honda. Моделът предлага на посе ...
    13.01.2007
    728
    0
  • Моторшоу Детройт 2007

    Първият коз на Ford е моделът Interceptor. Тук прозира носталгията на дизанерите по мощните седани със задно задвижване от миналия век. Interceptor е ...
    20.01.2007
    1 146
    0
  • Северноамериканско моторшоу - Детройт 2006

    Nissan Sentra На Стария континент моделът Sentra на Nissan е почти напълно непознат, но в Страната на свободата той е един от предпочитаните атлети. ...
    14.01.2006
    1 099
    0
  • Моторшоу Женева - 2006 година

    Alfa Romeo Spider На швейцарска територия италианските комшии определено съумяха да разбунят духовете. Основна заслуга за това се падна на специалист ...
    11.03.2006
    1 166
    0