Last news in Fakti

13 Януари, 2007 19:35 723 0

Моторшоу Детройт - 2007

  • моторшоу

По време на автомобилното изложение в Детройт се състоя световната премиера на горещата японска студия Accord Coupe на Honda. Моделът предлага на посетителите на салона да се запознаят максимално отблизо със следващото поколение на серийния Accord.

“Accord Coupe Concept демонстрира стилистичната посока за следващото, осмо поколение Accord”, заяви Джон Мендел - старши вицепрезидент на American Honda.Агресивният външен вид на четириколесното и V-образният i-VTEC, шестцилиндров двигател със сигурност ще накарат почитателите на самураите да тръпнат в очакване до появата на серийната версия на модела. Тя ще бъде разработена по специалната технология за конструкцията на предната част на превозното средство Advanced Compatibility Engineering.

Благодарение на предварителните изчисления и компютърни симулации, структурата на автомобила е в състояние да защитава водача и неговите спътници. Това се постига чрез поемането и отвеждането на ударната сила далеч от интериора на колата. С подобна деформируема “структура” на тялото си могат да се похвалят актуалните моделни поколения на Honda Odyssey, Civic (2006), както и изцяло новото CR-V. Актуалното за момента поколение на Honda Accord е седма генерация. Със своята тридесетгодишна история, моделът продължава да бъде най-търсеното предложение на марката в цял свят. Оригиналният Accord е бил представен през 1976 година, като след това е бил обновяван съответно през 1982, 1986, 1990, 1994, 1998 и 2003 година.От момента на представянето на модела на пазара, до момента от него са закупени повече от 9.5 милиона екземпляра.

Audi Q7 V12 TDI

Audi продължава да работи изключително усърдно по своите дизелови автомобили и на изложението в Детройт изненада посетителите и конкуренцията с премиерата на новата си впечатляваща разработка Q7 V12 TDI. По време на пресконференцията, проведена на щанда на Audi на салона в Детройт, стана ясно, че първият модел, който ще предложи марката на американския пазар ще бъде Q7 с трилитров Bluetec-двигател. Със своята максимална мощност от 368 кВт или 500 к.с. и най-вече с изумителния си максимален въртящ момент от 1 000 Нм, шестлитровият, дванадесетцилиндров агрегат поставя нови измерения и разбирания за този тип задвижващи агрегати.

Мощният и гъвкав двигател е основният виновник този SUV модел, който в никакъв случай не може да се каже, че е със скромни габарити, да бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди и да достига максимална скорост на движение от 250 км/ч, като единствената пречка пред постигането на още по-зашеметяващи скорости е надежно сработващият електронен ограничител.

Kia Soul

Kia Motors официално оповести още в първите дни на моторшоуто в Детройт, че ще стартира производството на кросовъра Soul през 2008 година, като моделът би следвало да се очаква в дилърските центрове на компанията най-късно в началото на 2009.Soul бе показан за пръв път като концептуална разработка именно в Детройт по време на миналогодишното изложение.

Малкият по задокеанските стандарти петместен кросовър ще има двулитров, четирицилиндров двигател. Въртящият момент при корейската студия се предава единствено на предните колела посредством автоматична петстепенна предавателна кутия, която може да работи и в ръчен режим. Концептуалният модел разполага с междуосие от 2 540 мм, дълъг е 4 038 мм, висок е 1 625 мм и е широк 1 849 мм.Автомобилът е предназначен за младите купувачи, като името е избрано по две причини - колата беше показана за пръв път в Детройт - люлката на соулмузиката, а компанията иска да използва и близкото звучене на думата до името на южнокорейската столица Сеул.

Дизайнът на авангардното корейско четириколесно е дело на развойния център на марката в Калифорния, като продукцията ще е съсредоточена в Южна Корея. Основната цел на азиатците е с помощта на новака да разширят най-вече пазарното си присъствие на Северноамериканския континент, докато Азия и Европа заемат второстепенно значение при маркетинговата политика на концерна що се отнася до Soul.

Ford Airstream Concept

По време на автомобилното изложение в Детройт, на щанда на Ford се състоя световната премиера на новата концептуална разработка Airstream. Моделът, който е футуристичен представител на кросовър сегмента, е резултат на сътрудничеството между Фирмата на синия овал и другата американска легенда - караваните Airstream.Освен с изключително футуристичен екстериор и интериор, Ford Airstream Concept може да се похвали и с хибридна водородна задвижваща система HySeries Drive. Крайният резултат от нейната работа е постоянното производство на електричество. Модерната технология, по която са създадени горивните клетки на системата, е довела до намаляване на теглото и цената й почти наполовина.

Една от най-интересните новости, които се наблюдават при Ford Airstream Concept е развлекателният цилиндричен дисплей, позициониран в задната част на автомобила. Освен за игри, екранът може да служи и като елемент, разведряващ обстановката в салона, наподобявайки огън и лава.

Chevrolet Camaro Convertible Concept

Тазгодишното автомобилно изложение в Детройт се превърна в официална трибуна за дебют на концептуалната разработка Camaro Convertible Concept на Chevrolet. След представянето на стандартната версия на модела през миналата година и официалното решение за пускането му в продажба в САЩ през 2009 година, от Chevrolet заявиха, че откритата версия на модела Camaro ще бъде налична в дилърските центрове на марката малко по-късно.
Camaro Convertible Concept е разработен на базата на оригиналното Camaro Concept. Съизмерими са и основните габарити на двата автомобила - дължина 4 730 мм, широчина 2 022 мм и височина 1 344 мм. За постигане на по-динамичен ефект, студията е оборудвана с респектиращи 21-цолови джанти отпред и с 22-цолови отзад. На тях са монтирани гуми с размери съответно 275/30 и 305/30.

Двигателят на автомобила е V-образен, осемцилиндров, като се залага на класическото за спортен автомобил задвижване - тягата се доставя на задните колела с помощта на механична предавателна кутия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА