Отидете към основна версия

25 701 25

Най-бързата кола с предно отново е Golf (видео)

  • volkswagen-
  • golf-
  • gti-
  • clubsport s-
  • рекорд

Пистовата версия на Volkswagen Golf, която е известна с индекса GTI Clubsport S, отново подобри собственият си рекорд на Нюрбургринг. 20-километровото трасе GTI Clubsport S измина за 7.47.19 минути, което е време, по-добро с две секунди от досегашното постижение.

Така автомобилът затвърди призванието си за най-бърз хот-хеч с предно предаване. Рекордната обиколка, GTI Clubsport S е завъртял на 26 октомври тази година, но видео и информация за постижението бяха публикувани сега.

От екипа на Volkswagen, осъществил този рекорд, споделят, че по време на постижението условията на пистата са били абсолютно идеални, а температурата на въздуха е била плюс осем градуса по Целзий.

Преди двата последователни рекорда на наточения Golf, постижението на Нюрбургринг за най-бърз автомобил с предно предаване принадлежеше на Civic Type R. Японският хечбек пък подобри постиженията на Renault Megane RS 275 Trophy-R и Seat Leon Cupra.На някои от участъците от трасето Golf-ът се движи със скорост над 200 км/ч., а на финалната права ускорява до 247 км/ч. (по паспортни данни максималната скорост на GTI Clubsport S е 260 км/ч). Пистовата версия на Golf е най-лека, сравнена с всички варианти на модела.

Оборудвана е с предпазни вътрешни ролбари, липсва задна седалка и дори акумулаторът е с по-малък размер. Колата е снабдена с адаптивно окачване с няколко режима на работа, един от които е специално настроен за пистата Нюрбургринг.

Двигателят на GTI Clubsport S е с работен обем от два литра, снабден е с турбокомпресор и разполага с мощност от 310 конски сили. Максималният въртящ момент се предава на предните колела през шестстепенна механична скоростна кутия.

Ускорението до 100 км/ч пък става за 5.8 секунди. От модификацията ще бъдат произведени само 400 екземпляра. Сега автомобилната общественост очаква подобаващи отговори от страна на най-големите конкуренти в този клас - Renault и Honda.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини