Last news in Fakti

8 Декември, 2016 09:49 25 675 25

Най-бързата кола с предно отново е Golf (видео)

  • volkswagen-
  • golf-
  • gti-
  • clubsport s-
  • рекорд
Най-бързата кола с предно отново е Golf (видео) - 1

Пистовата версия на Volkswagen Golf, която е известна с индекса GTI Clubsport S, отново подобри собственият си рекорд на Нюрбургринг. 20-километровото трасе GTI Clubsport S измина за 7.47.19 минути, което е време, по-добро с две секунди от досегашното постижение.

Така автомобилът затвърди призванието си за най-бърз хот-хеч с предно предаване. Рекордната обиколка, GTI Clubsport S е завъртял на 26 октомври тази година, но видео и информация за постижението бяха публикувани сега.

От екипа на Volkswagen, осъществил този рекорд, споделят, че по време на постижението условията на пистата са били абсолютно идеални, а температурата на въздуха е била плюс осем градуса по Целзий.

Преди двата последователни рекорда на наточения Golf, постижението на Нюрбургринг за най-бърз автомобил с предно предаване принадлежеше на Civic Type R. Японският хечбек пък подобри постиженията на Renault Megane RS 275 Trophy-R и Seat Leon Cupra.Най-бързата кола с предно отново е Golf (видео)

На някои от участъците от трасето Golf-ът се движи със скорост над 200 км/ч., а на финалната права ускорява до 247 км/ч. (по паспортни данни максималната скорост на GTI Clubsport S е 260 км/ч). Пистовата версия на Golf е най-лека, сравнена с всички варианти на модела.

Оборудвана е с предпазни вътрешни ролбари, липсва задна седалка и дори акумулаторът е с по-малък размер. Колата е снабдена с адаптивно окачване с няколко режима на работа, един от които е специално настроен за пистата Нюрбургринг.

Двигателят на GTI Clubsport S е с работен обем от два литра, снабден е с турбокомпресор и разполага с мощност от 310 конски сили. Максималният въртящ момент се предава на предните колела през шестстепенна механична скоростна кутия.

Ускорението до 100 км/ч пък става за 5.8 секунди. От модификацията ще бъдат произведени само 400 екземпляра. Сега автомобилната общественост очаква подобаващи отговори от страна на най-големите конкуренти в този клас - Renault и Honda.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The King

    15 22 Отговор
    Ми, Golf та, кой друг да е най-бързата кола с предно - питам аз и отговор не искам!!!

    Коментиран от #18

  • 2 КККК

    24 8 Отговор
    Пилота на колата не е ял в последните няколко дни ,за да се запази ниското тегло на колата.Наложило му се е също да се сбогува с по-дългите си коси в името на рекорда.От екипа на няколко "безпристрастни" и "независими" немски списания с помощта на прахосмукачки е изсмукван въздуха пред колата с цел липса на съпротивление от въздуха.И готово Голфа е пак номер едно.Не кола а звяр)))))
  • 3 Жони

    15 14 Отговор
    И колкото да хейтят някои,цял клас е наречен на Голф-а.Няма клас Нисан,рено,Порше и.т.н има клас Голф.

    Коментиран от #7

  • 4 незнайния

    10 4 Отговор
    По-скоро въпросът е за колко време е най-бързата , дали този път ще изкара поне шест месеца и колко време отнема на екипа да изчисли точния момент , в който Хонда и Рено сменят генерациите или са заети с друго , за да имат поне няколко месеца да се похвалят с това
  • 5 законен

    19 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От екипа на Volkswagen, осъществил този рекорд, споделят, че по време на постижението условията на пистата са били абсолютно идеални, а температурата на въздуха е била плюс осем градуса по Целзий.
    Публикувано във факти.бг: Оборудвана е с предпазни вътрешни ролбари, липсва задна седалка и дори акумулаторът е с по-малък размер. Колата е снабдена с адаптивно окачване с няколко режима на работа, един от които е специално настроен за пистата Нюрбургринг.

    "Това" ли значи сериина кола , годна за нормално пътуване и къде са тия неща при Хонда и Рено ??? Ако ще е така , да вземем направо коли от ДТМ и да се бием в гърдите , че сме най-бързите.
  • 6 NESHTOTO GTi

    7 11 Отговор
    VW GoLf GTi Forever
  • 7 Баце

    21 8 Отговор

    До коментар #3 от "Жони":

    Класа е Б, а не Голф.Клас Голф има само в главите на разни пернишки селяци.
  • 8 брим

    21 6 Отговор
    Резултатите са измерени със специални хронометри предоставени от VW :)))
    Пернишката версия ще е без допънително оборудване: кори на вратите, таван, килим, стелки, плафончета и т.тн. Само волан с една спица, 3 педала и един скоростен лост. Дори се обмисля педала за спирачките да отпадне ! Версията ще се нарича "Гол винкел едишън"
    Перник-София ще се взима за 5 мин. щот толкова трае проверката от полицая на Владая :)
  • 9 Ярослав Станчев

    5 5 Отговор
    .ахти Голфа,надпреварва се със себе си.
  • 10 padarapsihopat

    2 5 Отговор
    Интересното е,че колата от теста е с ръчна скоростна кутия. Предполагам с автоматик времената ще са още по-добри. Ако устиска де ;)
  • 11 ХОРЕЙШО

    8 5 Отговор
    Те и вратите и и стъклата и всичко да махнат.
    тъпи ваг.ни.Без измама не минават.
  • 12 КККК

    1 1 Отговор
    Изглежда никой не обърна внимание на надписа в горната част на клипа.

    Коментиран от #13

  • 13 ГХУ

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "КККК":

    преди да прочета коментара ви , дори не бях гледал клипа . мисля , че всякакви коментари са излишни .
  • 14 Спиридон

    8 10 Отговор
    Навъдиха се страшно много каращи мазда или друг японски кенеф, обясняващо как, кой, какво не може. Не осмислят нещастно бедния си живот, казвайки ни как немеца е нещастен глупак и нищо не може, а българския по.ерко с 2,50 лв в джоба е голямата работа. Скрийте се малко мишлета, стоплете се, студ идва!!!

    Преди да се изказвате дребни създания за неща които не притежавате, се замислете защо карате 20 годишен нисан алмера напримерно, умствено сте бедни и такива ще си останете..
    Голфа е най-продаваната кола е Европа!!

    Коментиран от #17, #20

  • 15 Кобрата

    10 4 Отговор
    Golf-а е чуден!
  • 16 Renault Team

    8 6 Отговор
    Ние от Рено също ще изхвърлим задната седалка и пак ще сме най-бързите! Да ви е яд!
  • 17 КККК

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Спиридон":

    Мдааааа. 5 реда 10 обиди.Първо си направи труда да видиш надписа в горната част на клипа.Тогава пак говори.Второ се поинтересувай коя редакция в Германия беше хваната в манипулиране на резултатите, защото вездесъщия голф трябвало да стане първи.И въобще масово няма никаква култура по форумите.Имайте малко уважение.
  • 18 ха ха

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "The King":

    Особенно ако са Пернишки,Монтански или Врачански.Тогава наистина са ненадминати:)
  • 19 Онзи

    8 2 Отговор
    Пфу голямо постижение голф с 310 коня двигател. Че те Пежо преди няколко месеца изкараха новото 308 GTI с 500 коня двигател. Кво ми се хвалят смешните ВАГ-ове. Ха ха ха.
  • 20 japan

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Спиридон":

    те заради това именно,твоите любими немци и немски технически списания се убиват от хвалби към японските "кенефи".
  • 21 некойси

    5 0 Отговор
    Добре де, Хонда ще пуснат сега на свой ред още по-лимитирана версия Сивук (да кажем 30 бройки) и ще го напилят за ригна и айде готово.
    Тогава VAG за колкото време им остава още едва ли ще направят кой знае какъв напън.
  • 22 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    Даже и в Перник да попитате/а може и без да питате/ ще Ви кажат : " Гоуфа е велик !!" А е велик, защото е Фолксваген !!
  • 23 въх

    6 5 Отговор
    винаги съм се чудел, колко трябва да си прост, че да си купиш Гоуф, при наличие на стотици други коли.
    Без значение - нов или секънд хенд..
  • 24 Някой

    2 0 Отговор
    Които и Пернишки гоуф да мине от там , ше ги бие сичките !!!
  • 25 Borislav Popov

    1 1 Отговор
    Само не разбрах от статията всичките ли 400 екземпляра които ще произведат ще бъдат в това състояние? Без задни седалки акумулатори и прочие.