Отидете към основна версия

126 120 33

Mercedes-Benz S600 Royale - суперразкошен седан от неизвестен автор

  • mercedes-benz-
  • s600-
  • royale

През 90-те години на миналия век Mercedes-Benz S600 се считаше за върха на шика, но сега, за много богатите този автомобил не е достатъчно ексклузивен. Дори и тунинг изпълненията на Mansory и Brabus не са върха на сладоледа според финансово симпатичните господа и те търсят нещо по-така.

Почитателите на марката обаче няма как да не се впечатлят от едно творение, наречено Mercedes-Benz S600 Royale. Тази кола нееднократно е засичана в Калифорния и Монте Карло, а сега в интернет пространството се появи детайлно видео на този автомобил, който е направен от неизвестен автор.

По непотвърдена информация този ексклузивен шедьовър е собственост на саудитски принц. Говори се, че е дело или на Carlsson, или на Хенрик Фискер - авторът на Fisker Karma и Aston Martin DB9. В основата на автомобила лежи добре познатият ни Mercedes-Benz S600 W222, а дизайнът е изпълнен в духа на класическите Mercedes-Benz S-Klasse W111 и W112.

Фаровете обаче са заимствани от купето Mercedes-Benz SLS AMG. Под капака на Mercedes-Benz S600 Royale се мъдри шестлитров V-образен дванайсетцилиндров двигател, който в стандартното си изпълнение развива 530 конски сили, но тук е напълно възможно агрегатът да е доработен.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 59 гласа.

Свързани новини