Отидете към основна версия

19 991 31

Шефът на VW обяви край на даунсайзинга

  • даунсайзинг-
  • volkswagen

Ръководителят на концерна Volkswagen Херберт Дис обяви на всеослушание, че ерата на т.нар. даунсайзинг е приключила. "Стремежът на автомобилните производители към намаляване на обема на двигателите приключи" - бяха точните думи на Дис пред Car Throttle.

Според ръководителя на VW, ако двигателите с вътрешно горене продължат да намаляват обема си, то това ще доведе до увеличаване на изхвърляните вредни вещества в атмосферата. Това не е първото подобно заключение.

Миналата година Алън Рапосо - шеф на подразделението за нови агрегати към алианса Renault-Nissan каза миналата година, че френската компания е достигнала предела на даунсайзинг.

Въпреки всичко това и от двете компании няма да се отказват от досегашните разработки и ще продължат да предлагат коли с малки двигатели. Новият Golf обаче замени досегашния 1.4 TSI.

Новият мотор е 1.5-литров, който разполага с мощност от 150 конски сили и максимален въртящ момент 250 Нм. Интересното при него е, че при липса на натоварване се изключват два от цилиндрите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини