Отидете към основна версия

14 489 23

Комбито на Porsche е готово

  • panamera-
  • sport turismo

От Porsche практически са готови с новата комби версия на Panamera, която съвсем скоро ще се появи в пълния си блясък. Новият универсал ще получи името Panamera Sport Turismo и не е изключено да бъде показан в началото на следващия месец в Женева.

Ако това не се случи, то Panamera Sport Turismo ще бъде демонстрирана или в Китай или в САЩ, където са едни от най-силните пазари на марката. Иначе, за желанието на Porsche да пусне комби вариант се говори отдавна.

Още през 2012 година от компанията показаха една такава концепция, но до момента германците не се решаваха на следващата стъпка - серийно производство. Явно сега часът е настъпил, а обяснението е много просто.Panamera не се слави с особено голям товарен отсек, а за четириместен луксозен автомобил това си е съществен недостатък. Освен това комбитата в Европа и САЩ са доста популярни и т.нар. премиум сегмент също има нужда от тях.

Въпреки по-големите товарни възможности, новата Panamera Sport Turismo ще си остане луксозен драйвърски автомобил. Комбито ще получи същите мощни двигатели от стандартната Panamera, като и окачването ще е адаптивно.

Освен това от компанията не смятат да спират с експериментите. По неофициални данни, след комбито на хоризонта се задават двуврато купе и даже кабриолет, които ще се правят на базата на Panamera.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини