27 Август, 2024 12:11 1 014 3

Porsche Panamera на ток ще има, но това няма да „убие“ модела с ДВГ

  • porsche-
  • panamera-
  • taycan-
  • cayenne

Двете модификации ще съществуват заедно

Porsche Panamera на ток ще има, но това няма да „убие“ модела с ДВГ - 1

Porsche Panamera, както и Cayenne, ще продължат да се предлагат с бензинов двигател и през 2030 г., дори след въвеждането на изцяло електрическия им наследник. Тази стратегия съответства на по-широката цел на Porsche - до 2030 г. електрическите превозни средства да съставляват 80% от продажбите, като същевременно се запази присъствието на традиционния пазар на двигатели с вътрешно горене.

Очаква се електрическата Panamera да бъде позиционирана над Taycan в гамата на Porsche, предлагайки по-луксозно и просторно изживяване. Този подход с два модела позволява на Porsche да задоволи по-широк кръг от предпочитания на клиентите и пазарни изисквания.

Porsche също така проучва потенциала на синтетичните горива като мост между традиционните и електрическите превозни средства. Чрез смесването на синтетични горива компанията цели да намали въглеродните емисии и да удължи живота на съществуващите двигатели с вътрешно горене. Тази стратегия е в съответствие с плана на ЕС да разреши продажбата на нови автомобили с ДВГ, задвижвани с въглеродно неутрални горива, след 2035 г.

Съществуват обаче опасения относно потенциалните предизвикателства и ограничения на синтетичните горива, включително техните производствени разходи и наличност. Бъдещето на двигателя с вътрешно горене, както със синтетични горива, така и без тях, остава несигурно и индустрията ще продължи да следи отблизо развитието в тази област.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа...

    4 0 Отговор
    Много важно ! Загубите ще са си за Порше !
  • 2 ракета на ток

    4 1 Отговор
    няма да има . и кораб на ток . измамата на века е . ток не газ, дизел и бензин . ахахахаха

    Коментиран от #3

  • 3 РАКЕТА ПЕЙТРИЪТ 📡

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ракета на ток":

    Има. Вика се водород-ток. Измамата на века е невежеството на електората.
    А нервния смях е знак, че си притеснен.