Отидете към основна версия

26 943 18

Едно нагло паркиране и няма туризъм у нас

  • паркиране-
  • санкт петербург-
  • cadillac-
  • туризъм

Ще ви разкажем за една интересна история, която се случи в Русия и разбуни доста духовете там. В нея, първоначално бе замесен и български гражданин, но впоследствие нещата се оказаха съвсем различни. Става дума за това, че в руското интернет пространство беше разпространена една снимка, показваща малинов на цвят Cadillac, който е паркирал доста нагло на тротоара пред театър в Санкт Петербург.

Действието се случва на 4 март тази година в 17.40 часа. От дипломатическия Cadillac слизат мъж и жена на предполагаема възраст около 60 години и с доста ведро настроение се отправят към служебния вход на театъра. Изхождайки от регистрационния номер 900D 082 78, мнозина от коментиращите случая са на мнение, че това е кола на служител от българското консулство в Санкт Петербург (082 на дипломатическите номера в Русия означава България).Снимката е публикувана на 6 март и разгорялата се дискусия стига до ушите на българското консулство в Санкт Петербург. От там, ден по-късно, нашите излизат с официално становище по темата, като заявяват, че българин няма нищо общо със случая. Оказва се, че колата е на почетния консул на Словения в Русия Сергей Василев. В изявлението от българска страна, което опровергава участието на българин в ситуацията обаче има и един куриоз. В него се казва следното:

"С удивление узнахме, за съпричастността на България към инцидента. Нито официални представители на България, нито граждани на нашата република имат отношение към случая. Благодарни ще сме ви ако разпространите опровержението по случая, като искаме да се възползваме от ситуацията и да поканим жителите на Санкт Петербург да посетят България в качеството си на туристи през настоящата 2017 година".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини