Отидете към основна версия

32 572 54

Нов рекордьор. От 0 до 100 км/ч за 2.2 секунди

  • mosler-
  • raptor-
  • cubey gtr-
  • ssc ultimate aero tt.-
  • bugatti veyron

 

Американската фирма Mosler, занимаваща се с производство на дребносерийни суперкари, изненада автомобилната общественост като извади един уникално бърз и мощен спортист. Става дума за Raptor Cubey GTR . Интересното е, че до този момент компанията не блестеше с нищо особено.
 
Предишният модел Mosler Raptor беше снабден с битурбо осмак с мощност 650 к.с., а теглото му надвишаваше 1 100 килограма. След това обаче се появи версията Raptor GTR, която беше оборудвана със същия седемлитров осемцилиндров битурбо мотор, но вече с мощност 838 к.с.
 
Raptor GTR има изцяло карбонова конструкция и ускорява до 100 км/ч за 2.6 секунди. Максималната му скорост е 386 км/ч. Тези показатели са доста впечатляващи, но са далеч от рекордите на вездесъщия Bugatti Veyron или дори от тези на SSC Ultimate Aero TT.
 
Единственото предимство на Raptor GTR пред вече доказаните конкуренти е цената. Той струва само 517 000 евро. Това обаче не успокоява американците от Mosler, които продължават с разработките по автомобила, за да се стигне до появата на свръхекстремен "пакет" Cubey GTR.
 
Този пакет от доработки е направен в чест на певицата Аби Кюби и се предлага за 51 000 евро. Включва специални високоскоростни гуми с размери 275/40 R18 на предната ос и 315/35 R20 отзад. Американците уверяват, че с тези гуми автомобилът може да се движи със скорост 430 км/ч.

По-интересна обаче е увеличената мощност на двигателя. Той е максимално форсиран до 1 212 к.с., което предвид масата на автомобила и специалните гуми позволява уникално ускорение. Cubey GTR ускорява от 0 до 100 км/ч за невероятните 2.2 секунди.

 
Това постижение бие рекорда на Veyron, но все още не може да подобри постижението му за максимална скорост. Cubey GTR може да достигне 421 км/ч, а speed-маниаците знаят, че версията Bugatti Veyron Super Sport развива 431 км/ч.
 
От Mosler обаче са обнадеждени от уникалното ускорение на техния автомобил и заявяват, че ще продължат работа по проекта с цел увеличаване на максималната скорост. В момента и един друг шедьовър - SSC Tuatara - се опитва да подобри постижението на Bugatti.
 
Все пак Raptor GTR превъзхожда значително конкурентите си с ниската за подобен род автомобил цена. От модела ще бъдат изработени едва дванайсет екземпляра, което ще направи Mosler Raptor Cubey GTR един от най-редките хиперкари в света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини