Отидете към основна версия

15 058 17

BMW прави жест към Емирствата

  • bmw-
  • 7er-
  • дубай

 

Мария Минкова ОАЕ, Дубай

снимки: Винсент Де Брабандере

За да отбележи 40-годишнината от създаването на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), BMW Group пуска ограничена серия на своята 7-ма серия, наречена BMW 7 Series UAE 40th Anniversary Limited Edition. Дебютът на модификацията беше отбелязан по време на Международното автомобилно изложение в Дубай. Само 40 екземпляра от модела ще бъдат продадени от двамата вносители на германската марка за ОАЕ - AGMC и Abu Dhabi Motors.

Салонът на ограничените бройки е впечатляващ с цветната комбинация между тъмно и светло кафяво. В светлата част на подглавника, на бутона iDrive и други места в купето ясно изпъква емблемата на ОАЕ. “UAE 40 years” се очертава елегантно и върху хромираните елементи в задната част на „седмицата”.



Базиран на 750Li, модификацията UAE 40th Anniversary Edition е оборудвана с 4.4-литров двигател V8 с битурбо технологията на BMW- TwinPower. Разполага с 407 конски сили. Дизайнът е разработен от ливанеца Карим Кабиб, шеф на външния дизайн на BMW, и иранеца Надер Фахизаде, отговорен за интериора.

BMW 7-ма серия за първи път разполага с iDrive control system на арабски език, с който управлява множеството функции и навигационната система.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини