Отидете към основна версия

17 586 16

Renault подготвя кола за 5 000 лева

  • renault-
  • bajaj-
  • tata-
  • nano

Renault започва разработка на свръхбюджетен автомобил, съобщава BBC. Информацията обаче все още не е потвърдена официално, макар че слухове и спекулации вече се завъртяха в интернет пространството.

 
Става дума за градска малолитражка, която се прави основно за пазарите от Третия свят, но не е изключена появата й в Европа. Идеята е новата бюджетна кола да стане пряк конкурент на Tata Nano, която в момента е най-евтиният автомобил в света.
 
Тази идея на Карлос Гон ще бъде осъществена благодарение и на индийската компания Bajaj, която през лятото на миналата година подписа договор с алианса Renault-Nissan за началото на съвместна разработка на съвършенно нов суперевтин модел.
 
Първоначално се твърдеше, че за дизайна, констуирането и производството ще отговаря Bajaj, но после стана ясно, че проектът ще се ръководи от Жерар Детурбе, шеф на т.нар. платформа А, която засяга точно тези бюджетни разработки.
 
От Renault обаче все още не коментират нищо по случая, но според експертите за да измести Tata Nano, новото бюджетно френско-индийско предложение трябва да е по-евтино. В интернет усилено се въртят слухове за цена на автомобила от 2 500 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини