Отидете към основна версия

22 582 31

6-те най-мощни нови "джипки" в света

  • кросоувъри-
  • мощност

Ако искате голям кросоувър, който да разполага с абсурдно висока мощност, то знайте, че ще са ви нужни доста пари, а изборът съвсем не е голям. Въпреки че се водят автомобили с повишена проходимост, тези коли не са предназначени за пресечена местност. Те не се държат особено адекватно и в завои с висока скорост, но иначе са истински "магистрални играчи". Звучи добре, но и малко безсмислено, нали? Все пак такива абсурдно мощни джипки съществуват, при това серийно производство и сега ще ви представим шестте най-най от тях.

Range Rover Sport SVR: 550 к. с.Един от най-добрите автомобили с 4х4 предаване - Range Rover Sport се сдобива и с петлитров V-образен турбомотор, мощността на който е 550 конски сили. Това е най-бързият Land Rover в цялата история на марката. От 0 до 100 км/ч той ускорява за 4.5 секунди. Моделът Range Rover SVAutobiography разполага със същия агрегат, но заради по-големите си габарити и тегло ускорението му до 100 е по-слабо.

Porsche Cayenne Turbo S: 570 к. с.Това е най-атлетично изглеждащият кросоувър от тази класация. Той дори не трябва да бъде наричан абсурдно мощен, защото се държи отлично на писта. Версията Cayenne Turbo разполага с 520 коня и 750 Нм въртящ момент, идващи от 4.8-литровият битурбо V осмак. Версията Turbo S обаче е съвсем друга бира. 2.2-тонната кола ускорява до 100 за 3.9 секунди и е мощна 570 коня. Това ако не е абсурд!

BMW X5M/X6M: 575 к. с.И Х5, и Х6 получават култовата за баварските коли М версия, която ги превръща в истински чудовища на пътя. И двата автомобила разполагат с V-образни осемцилиндрови 4.4-литрови битурбо мотори, мощността на които е 575 к.с. Максималният въртящ момент на тези агрегати е 750 Нм, които се предават на колелата през осемстепенни автоматични трансмисии. Ускорението до 100 е равно на 4 секунди.

Bentley Bentayga: 600 к. с.От Bentley дълго време се подготвяха за влизане в сегмента на кросоувърите и най-накрая, преди почти две години, Bentayga дойде, видя и победи. Автомобилът, който е построен на модифицираната MLB-Evo платформа на VW, разполага с W-образен дванайсетцилиндров мотор с мощност 600 к.с. и пиков момент от 900 Нм. Всичко това позволява ускорението до 100 да става за 4.1 секунди.

Mercedes G-Klasse AMG 65: 630 к. с.Ако возилата в тази класация бяха подредени по безсмисленост, а не по мощност, то тогава тази G-Klasse определено щеше да заема първата позиция. Работата е там, че шасито на автомобила не може да поддържа поривите на иначе фантастичния V8 от AMG. Освен впечатляващата мощност от 630 коня, този мотор разполага с... 1 000 Нм въртящ момент!

Jeep Grand Cherokee Trackhawk: 707 к. с.Jeep Grand Cherokee започва своя живот като доволно опростен всъдеход. Той разполага с листови ресори, механична трансмисия и два цели моста. В наши дни обаче ситуацията е съвсем различна. Версията Trackhawk се захранва от 6.2-литров V8 Hellcat с мощност 707 к.с. и максимален въртящ момент 874 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч най-мощният всъдеход в света прави за 3.5 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини