9 Юни, 2017 11:29 22 449 31

6-те най-мощни нови "джипки" в света

  • кросоувъри-
  • мощност
6-те най-мощни нови "джипки" в света - 1

Ако искате голям кросоувър, който да разполага с абсурдно висока мощност, то знайте, че ще са ви нужни доста пари, а изборът съвсем не е голям. Въпреки че се водят автомобили с повишена проходимост, тези коли не са предназначени за пресечена местност. Те не се държат особено адекватно и в завои с висока скорост, но иначе са истински "магистрални играчи". Звучи добре, но и малко безсмислено, нали? Все пак такива абсурдно мощни джипки съществуват, при това серийно производство и сега ще ви представим шестте най-най от тях.

Range Rover Sport SVR: 550 к. с.6-те най-мощни нови "джипки" в света

Един от най-добрите автомобили с 4х4 предаване - Range Rover Sport се сдобива и с петлитров V-образен турбомотор, мощността на който е 550 конски сили. Това е най-бързият Land Rover в цялата история на марката. От 0 до 100 км/ч той ускорява за 4.5 секунди. Моделът Range Rover SVAutobiography разполага със същия агрегат, но заради по-големите си габарити и тегло ускорението му до 100 е по-слабо.

Porsche Cayenne Turbo S: 570 к. с.6-те най-мощни нови "джипки" в света

Това е най-атлетично изглеждащият кросоувър от тази класация. Той дори не трябва да бъде наричан абсурдно мощен, защото се държи отлично на писта. Версията Cayenne Turbo разполага с 520 коня и 750 Нм въртящ момент, идващи от 4.8-литровият битурбо V осмак. Версията Turbo S обаче е съвсем друга бира. 2.2-тонната кола ускорява до 100 за 3.9 секунди и е мощна 570 коня. Това ако не е абсурд!

BMW X5M/X6M: 575 к. с.6-те най-мощни нови "джипки" в света

И Х5, и Х6 получават култовата за баварските коли М версия, която ги превръща в истински чудовища на пътя. И двата автомобила разполагат с V-образни осемцилиндрови 4.4-литрови битурбо мотори, мощността на които е 575 к.с. Максималният въртящ момент на тези агрегати е 750 Нм, които се предават на колелата през осемстепенни автоматични трансмисии. Ускорението до 100 е равно на 4 секунди.

Bentley Bentayga: 600 к. с.6-те най-мощни нови "джипки" в света

От Bentley дълго време се подготвяха за влизане в сегмента на кросоувърите и най-накрая, преди почти две години, Bentayga дойде, видя и победи. Автомобилът, който е построен на модифицираната MLB-Evo платформа на VW, разполага с W-образен дванайсетцилиндров мотор с мощност 600 к.с. и пиков момент от 900 Нм. Всичко това позволява ускорението до 100 да става за 4.1 секунди.

Mercedes G-Klasse AMG 65: 630 к. с.6-те най-мощни нови "джипки" в света

Ако возилата в тази класация бяха подредени по безсмисленост, а не по мощност, то тогава тази G-Klasse определено щеше да заема първата позиция. Работата е там, че шасито на автомобила не може да поддържа поривите на иначе фантастичния V8 от AMG. Освен впечатляващата мощност от 630 коня, този мотор разполага с... 1 000 Нм въртящ момент!

Jeep Grand Cherokee Trackhawk: 707 к. с.6-те най-мощни нови "джипки" в света

Jeep Grand Cherokee започва своя живот като доволно опростен всъдеход. Той разполага с листови ресори, механична трансмисия и два цели моста. В наши дни обаче ситуацията е съвсем различна. Версията Trackhawk се захранва от 6.2-литров V8 Hellcat с мощност 707 к.с. и максимален въртящ момент 874 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч най-мощният всъдеход в света прави за 3.5 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Американчето

    9 8 Отговор
    ще папа всичките... много е гладно ! :D
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 30 Отговор
    Г 55 с компресора другато е ела ма ритни
  • 3 Ники

    6 38 Отговор
    Beantaygata e най - бърза от тези коли и е 610 к.с. повечето съм ги имал и сме ги дърпали разликата е минимална между всички като G класа съм карал 63 не съм 65 а тя е V12 за информация на автора ... но е доста тежка и с аеродинамика на хладилник само тоq Jeep нямам никаква идея какъв му е случая но обикновено тия американските само на хартия са им параметрите ...

    Коментиран от #4, #5, #7, #15

  • 4 Андре

    31 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Смени дилъра брато. А тоя JEEP учудваше с бързината си още като беше 420 коня...
  • 5 Psevdo Boss

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Леле, приятел... На тежки неща си. човека преди мен ти го е казал за Черокито. Иначе с такива изказвания като Аз това го карам, аз това го имам - може да отскочиш до Ориент 33 в Студентски или някоя друга долна кръчма и да се надяваш малките пр*дли да ти се радват. Айде лек ден :)

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Ники

    3 18 Отговор

    До коментар #5 от "Psevdo Boss":

    дай ми майл или нещо да ти пратя снимка да ти затворя устата ...

    Коментиран от #30

  • 7 неутрален

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Аз ги имам всички даже имам и следващите модели хахаха и да ви кажа най бърза е лада нива щото само за нея ми остава време да карам :):):)
  • 8 БМВ

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Psevdo Boss":

    Не знам дали ги е карал, но това няма значение, защото това което казва е вярно. Бентлито е най-бързо, малко по-бързо от другите, може да се потвърди на други тестове.
    И поправката за двигателя на Мерцедеса също е полезна информация за някой, който не ги познава.

    А ако наистина имаш снимки, аз бих изкал да ги видя: izkamsnimki @ mail.bg

    Коментиран от #12

  • 9 бегачка

    2 7 Отговор
    Най мощния джип в света е МОЯ !
  • 10 Роман Маверика Ценов

    1 5 Отговор
    Моя Форд Маверик доста бързо набира и не се оплаквам. Малко ми е тесен вътре отзад има място за товарене. Доволен съм
  • 11 Ироничен

    9 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Те не се държат особено адекватно и в завои с висока скорост, но иначе са истински "магистрални играчи". Звучи добре, но и малко безсмислено, нали?

    Изобщо не е лишено от смисъл. Целта не е преодоляване на тежки пътни участъци или каране по "Тракия" с разрешената скорост.
    Хората плащат за смазващо превъзходство над неудачниците, за тълпи от млади златотърсачки, редящи се на опашка да се повозят и отблагодарят.... Целта е изпълнена.
    Това не са коли за еколози, естети или философи.
  • 12 Марто

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "БМВ":

    Не е вярно

    Cherokee Trackhawk е по бърз ! Всичките тия ги къса , а с Bentayga май още не са се срещали или поне още няма видео.
  • 13 Кинкин

    7 9 Отговор
    Имам Г 55 АМГ 2005 година и съм много доволен. Тежичък е за подръжка, но пък удоволствието от карането му е неописуемо - само който има или е карал подобна машина знае за какво говоря. Представям си Г 65-чката какво прави с тия 130 коня в повече, които има. Аз съм върл фен на АМГ моделите на МБ и може би съм малко пристрастен, но от изброените джипове в статията твърдо заставам зад Г 65 АМГ.
  • 14 БУМ БАМ

    15 3 Отговор
    САМО ДЖИПА Е ДЖИП СИЧКО ДРУГО Е ПУНТАЖ.

    Коментиран от #29

  • 15 Vasik Atanasova

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    И ЗА КАКВО ТИ Е ДА ГИ ИМАШ ВСИЧКИТЕ
    КОЛЕКЦИОНЕР ЛИ СИ
  • 16 СУБАРО

    9 7 Отговор
    ХА ХА ХА БЕГАЧККИ ПО СУХИЯ АСВАЛТ НА МОКРО И СНЯГ СА ТАРАТАЙКИ
  • 17 Гост

    1 4 Отговор
    Колите са бензинови
  • 18 Хер Гост

    21 8 Отговор
    Аз им говоря за Ц-класа - Те ми говорят за 3-ка, А4-ка ....
    Аз им говоря за Е-класа - Те ми говорят за 5-ца, А6-ца ...
    Аз им говоря за S класа - Те ми говорят за 7-ца, А8-ца ...
    Аз им говоря за ML,GL -Те ми говорят за X5-ца , Q7-ца ...
    Аз им говоря за G класа - Те мълчат..................................
  • 19 JEEP

    1 6 Отговор
    Само да попитам младежа питал статия кой точно гранд черок е на ресьори,че така от обща култура не съм виждал.
    Хубаво е да се пише,но е по-добре да се чете.
    И е добре да не са глупости.

    Коментиран от #20

  • 20 ЖипА

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "JEEP":

    Ами чети уе младеШ то си го пише
    Публикувано във факти.бг: Jeep Grand Cherokee започва своя живот като доволно опростен всъдеход. Той разполага с листови ресори, механична трансмисия и два цели моста. В наши дни обаче ситуацията е съвсем различна.

    Описват първия появил се модел преди МНОООГОО МНОООГООО ГОДИНИ а не сегашните.Нещо друго да не си разбрал ?
  • 21 Dodge Challenger SRT Hellcat

    3 0 Отговор
    Jeep Grand Cherokee SRT Supercharged разбира се . Имам желание , но неискам да го карам .
  • 22 Фриман

    0 2 Отговор
    Бих предпочел G65 amg 6x6, може и няма да е много бърз, но е много проходим и мощен, и според мен много добре ще вземе преграда от бентайги и каени, като ще им мине по таваните в задръстване!) Като виждаш бентайга предварително търсиш спирачка, не дай боже да я блъснеш, ще останеш без нищо. Когато виждаш неудобната и оттняколко места грозна Г класса в главата се появява картинка на татуиран мутра, който и без това ядосан от неудобството на колата си, а тук още и не му дават пътя, все едно не виждат кой кара. Затова в България е препоръчително да караш Г класса! Но не оранжевото недоразумение фабрично качено на тракторски амортисьори, а истинска черна Gangsta-classe, ще си хан на пътя. А за авторе 2ка! И деца знаят колко целиндъра трябва да ремонтираш после в г65.

    Коментиран от #25

  • 23 ЩАЖ

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИТЕ СА НАПРАВЕНИ С ЦЕЛ СПАЗВАНЕ НА ЗНАЦИТЕ 40 50 60 КАКВИТО СА НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР ПО НАШИТЕ ПСЕВДОПЪТИЩА РАЗБИРАЙ КАРУЦАРСКИ.ОБАЧЕ ТЯХ КАКВО ДА ГИ ПЛАШАТ ХРАНИЛКИТЕ И НАЙ ГОЛЯМАТА ГЛОБА НЕ СТРУВА ДАЖЕ ЕДИН ТЕХЕН МИГАЧ.
  • 24 L7s90

    0 1 Отговор
    всички тук ще ги сънуват тези Джипове никой от България не може да си ги позволи освен уберджиите
  • 25 Dodge Challenger SRT Hellcat

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Фриман":

    Май забрави че и танковете също могат да се движат по асфалт ... Ма там и 16x16 няма да ти помогне . По-кротко с тези немски жипове пич . Тва не е Тигър от Втората световна .
  • 26 Тряс

    4 1 Отговор
    Те тва са колите, бате, за истинските... късопишковци!
  • 27 Гошо-келеша

    3 1 Отговор
    Таз класацията не е вярна . Никъде не видях Лада Нива и Дачия Дъстър......
  • 28 Uyku9287

    4 0 Отговор
    Що не си купите по един джип за да видите за какво става въпрос
  • 29 ?!!?????!

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "БУМ БАМ":

    Нещо си се пообъркал г класата не я слага и при шосеиките а пък точно дълго чероки....
  • 30 Давай

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ники":

    [email protected]
  • 31 Пазарен Либерализатор

    0 0 Отговор
    От показаните само G-класа и Черокито са джипки, останалите са паркетници. И на тая G65 достойнствата са и извън асфалта, нищо, че е толкова насочена. Това е кола за работа, но руските и бг мутри се опитват да направят паркетник от най-проходимия и здрав джип. Черокито също не е за изхвърляне, нищо, че има неадекватен вид, предния модел е по-готин.