Отидете към основна версия

23 271 13

Да удържиш мотоциклет с 290 км/ч (ВИДЕО)

  • остров ман-
  • мотоциклети-
  • състезание

YouTube-каналът Official Isle of Man TT, посветен на състезанията на остров Ман, публикува видео, в което се вижда невероятното удържане на мотоциклет при скорост от 290 км/ч. Видеото е заснето тази година, а главно действащо лице в него е пилотът Джеймс Хилер, който излита от един от най-бързите завои на трасето и по невероятен начин успява да удържи мотоциклета си.

Завоят Ballagarery, който пилотите наричат Ballascary представлява "сляп" вираж, отнел живота на няколко състезателя. Според информация на New York Times в този завой пилотите влизат на пета предавка със скорост от порядъка на 290 км/ч. След завоя следва дълга трикилометрова права. Isle of Man TT е едно от най-опасните мотоциклетни състезания в света.

Надпреварите на Ман се провеждат от 1907 година, като в тях участват и мотоциклети, и автомобили. Абсолютният рекорд при четириколесните на 60-километровото трасе се държи от едно специално подготвено Subaru WRX STI, което е управлявано от Марк Хигинс. Той успява да измине разстоянието за 17.35.149 мин, като средната му скорост е 207 км/ч. Вижте видеото от тазгодишната надпревара при мотоциклетите, в което се вижда как Джеймс Хилер по чудо успява да спаси живота си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини