Отидете към основна версия

8 839 6

Купете си Wrangler с мотор от Supra

  • jeep-
  • wrangler-
  • toyota-
  • supra

Порталът Craigslist предлага за продажба един силно модифициран Jeep Wrangler, най-особеното за който е, че е с двигател 2JZ-GTE от Toyota Supra. Освен всичко това е любопитно, че и самият мотор е силно видоизменен. Агрегатът е с нови нагнетатели, образуващи т.нар. "съставна турбо система".

Собственикът пояснява, че въпросния Wrangler е с пробег от 145 000 километра, но след смяната на двигателя, изминатите километри са много малко. Новият агрегат е битурбо шестак, но стандартните турбини отстъпват мястото на две нови. Принципът на съставната турбо система е в последователната работа на двете турбини, които са с високо и ниско налягане.По този начин се избягва характерната турбо дупка. Благодарение на новата нагнетателна система мощността на автомобила е 350 конски сили, но според думите на собственика те могат да бъдат увеличени още, като това може да стане само за сметка на препрограмиране на електрониката.

Скоростната кутия е стоковата петстепенна механична, като задният диференциал е зацепен, за да може да се дрифти с колата. Окачването също е доработено, а в салона са монтирани спортни кожени кресла. Цената на тази странна, но добре направена доработка е $20 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини