Отидете към основна версия

3 223 7

Нови кабрио и кросоувър от Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • blk-
  • glc

 

По все още непотвърдена информация Mercedes-Benz подготвя нов кабриолет, който ще е по-малък от SLK. Автомобилът ще бъде базиран на платформата на A-Klasse, като пак според слуховете не е изключено от компанията да пуснат и малко спортно купе.
 
Ако последното стане факт, то със сигурност ще влезне в пряка битка със сегашното купе на баварската първа серия. Кабриолетът обаче ще бъде без аналог, що се касае до преките конкуренти на Mercedes-Benz. Според експерти дизайнът на малкото кабрио ще е иновативен и ще превърне автомобила в най-красивия малък Benz.
 
От техническа гледна точка обаче сериозни иновации няма да има. Освен с различен външен вид новото кабрио няма да се отличава много от A-Klasse. Освен платформата ще бъдат използвани и много от основинте възли и агрегати на компактния хечбек, както и част от двигателната му гама.
 
Своеобразната кабрио версия на A-Klasse обаче не е пределът на фантазиите на щутгартските конструктори. Говори се, че на тази платформа се разработва и още един модел. Става дума за компактен кросоувър, който ще е позициониран стъпало под GLK.
 
Автомобилът с повишена проходимост ще получи названието BLK или GLC, но окончателен вариант все още не е избран. Твърди се, че и двата нови модела (кабриолетът и кросоувърът) ще разполагат и с наточени модификации.
 
Последните ще се оборудват с мощни двигатели, разработка на AMG, като съвместно с тях ще работят роботизирани автоматични скоростни кутии с два съединителя и седем предавки. На този етап обаче всичко това са само слухове, предположения и догадки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини