Отидете към основна версия

7 787 8

Някой да търси BMW M1 на 13 хил. км?

  • bmw-
  • m1-
  • обява-
  • продажба

С едва 453 произведени бройки M1 е един от най-редките и ценни модели на BMW. Това обяснява защо всеки път, когато такъв автомобил се появи на пазара, в средите на колекционерите настъпва оживление.

M-единицата от снимките е една от общо 58-те, боядисани в цвят Dark Blue, и със сигурност си заслужава цената от $658 000 (€555 000). Произведена е през далечната 1981 г., но от тогава досега е изминала едва 13 500 км.

Според описанието собственикът на колата бил журналист, чиято професия го отвела по целия свят. Заедно с него из Южна Африка, Нова Зеландия, Мексико и САЩ пътувала и баварката. Днес колата се намира в Маями.

BMW разработва M1 в сътрудничество с Lamborghini и Giugiaro. Пред задния мост е монтиран редови шестак M88/1 с обем 3.5 литра и мощност 275 к.с.

Продаваният екземпляр не е реставриран и се намира в безупречно състояние. Единствените неоригинални детайли са говорителите Blaupunkt, но дори те съответстват на епохата. Продавачът предлага пълна документация за сервизната история, оригиналните упътвания, старите регистрационни талони и дори заводските гуми Pirelli P7.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини