Отидете към основна версия

10 221 14

В mobile.bg се продават 20 Bentley Bentayga

  • mobile.bg-
  • bentley-
  • bentayga

Официалната статистика сочи, че автопарка в България е един от най-старите в Европа, но за никой не е тайна, че у нас ултраскъпи коли съвсем не липсват. Луксозните автомобили, които се срещат ежедневно в столицата ни и в останалите големи градове и курорти, са рядка гледка дори и за далеч по-развитите градове на Запад. Напоследък марката Bentley е на особена почит сред финансово симпатичните българи.

От Bentley дълго време се подготвяха за влизане в сегмента на кросоувърите и най-накрая Bentayga дойде, видя и победи... дори и у нас. Автомобилът, който е построен на модифицираната MLB-Evo платформа на VW, разполага с W-образен дванайсетцилиндров мотор с мощност 600 к.с. и пиков момент от 900 Нм. Той е смятан за най-бързия, най-мощния и най-луксозния всъдеход в света.

Ускорението на Bentayga от 0 до 100 да става за 4.1 секунди, а кратка справка в mobile.bg показва, че към момента (23.10.2017) в България се предлагат 20 бройки от тези свръхлуксозни всъдеходи. Цената им достига до 680 000 лв, но явно кандидати не липсват, защото такива автомобили вече се виждат все по-често по родните пътища. Какви Bentley-та Bentayga се продават в БГ, можете да ги видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини