Отидете към основна версия

6 518 9

Новата Mazda3 ще изглежда така

  • mazda3-
  • kai-
  • mazda

По време на протичащото в момента автомобилно изложение в Токио, японската компания Mazda представи един прототип, който се нарича Kai. Според информация на Autocar, които се позовават на достоверен източник от компанията, този прототип е близък до серийно производство и всъщност представлява новото поколение на Mazda3.

габаритната дължина на Mazda Kai е 4420 мм, широчината е 1855 мм, а височината - 1375 мм. Така прототипът е с 55 мм по-къс, с 60 мм по-широк и със 75 мм по-нисък от петвратата версия на сегашната Mazda3. Разликата в междуосията е 60 мм в полза на прототипа Kai. Към момента японците мълчат що се отнася до ТТ данни на модела.

От компанията казаха само, че Kai е построен на платформата SkyActive и е комплектован с бензинов двигател от семейството SkyActive-X. подобни агрегати ще започнат да се вграждат в серийните коли Mazda от 2019 година. Особеността им е, че горивната смес се възпламенява при ниско налягане без използването на запалителни свещи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • CLS по японски

    Един от най-изпипаните и елегантни автомобили на салона в Женева краси щанда на Mazda. Прототипът Vision Coupe бе представен лично от шеф-дизайнера на ...
    25.10.2017
    4 666
    7