Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 12:00 4 655 7

CLS по японски

  • mazda-
  • vision coupe-
  • токио 2017

Един от най-изпипаните и елегантни автомобили на салона в Женева краси щанда на Mazda. Прототипът Vision Coupe бе представен лично от шеф-дизайнера на марката Икуо Маеда.

Купето с четири врати притежава пропорции и стил, от които могат да се поучат много други производители с далеч повече претенции за елитарност. Това обаче надали изненадва някого. Фирмената философия "Kodo", възприета през 2010 г. с концепта Shinari, продължава да дава плодове.

От Mazda не съобщават никакви технически подробности за Vision Coupe. Впечатление на снимките правят 21-цоловите джанти, спирачните апарати Brembo и четирите ауспухни тръби.

Крайно лаконичният и изчистен интериор съчетава кожа и дърво. Огромен дисплей заема цялата дължина на арматурното табло от приборния панел до пасажерската врата. От Mazda отбелязват, че екранът работи само когато има нужда от него, за да не разсейва водача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диз Айн

    23 2 Отговор
    Астон Мартин ?
    Но е красива Маздата не мога да си кривя душата ;)

    Коментиран от #7

  • 2 112

    7 0 Отговор
    Светлините изглеждат много добре но ми се струва прекалено издължено купето.
  • 3 Японеца

    14 5 Отговор
    Какъв CLS има в предвид автора или е на заплата в мерцедес!
  • 4 Винету

    6 1 Отговор
    Красива е, има нещо от Астон, но това не омаловажава това, на картинките...
    Онзи ден имах възможност да се докосна до Астон ДБ 11, уникална красота, 12-ка, битурбо.!
  • 5 ккк

    0 0 Отговор
    За мен възроден неокласицизъм в съвременното дизайнерското авто-изкуство, така съвършен във формите си, че може еднакво да преразкаже, както класическите форми от 60 до днес, така и класически модели в бъдещето- не по малко ефектно.

    Не че е така, но както навремето Батманмобила повлия трайно на екзалтираните ни търсения в света на супер автомобила, така сякаш днес този прототип със своята осанка по свой начин, аналогично на него, ни напомня и въздейства!
  • 6 ккк

    1 0 Отговор
    Само да допълня, ето този съвременен щрих в някой от производителите и техните модели, направиха съществен пробив в представите ни за модерния автомобил. Които модели, едновременно паркирани пред бизнес сграда носят елементите на луксозни бизнес седани, сред други спортни автомобили изглеждат като агресивни "широкоплещести биячи" с огромни спортни възможности, а когато ги видим пред някои дом, ги асоциираме със висок житейски, битов и културен стандарт на градски семеен живот. Браво!
  • 7 ДДД

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Диз Айн":

    да бе красива
    ади паркираи пред блока:))))
    колите трябва да са до 3000 за да няма
    женени за колите си
    побои за счупен фар
    и безсънни вечери да ги пазиш