Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 13:19 6 502 9

Новата Mazda3 ще изглежда така

  • mazda3-
  • kai-
  • mazda

По време на протичащото в момента автомобилно изложение в Токио, японската компания Mazda представи един прототип, който се нарича Kai. Според информация на Autocar, които се позовават на достоверен източник от компанията, този прототип е близък до серийно производство и всъщност представлява новото поколение на Mazda3.

габаритната дължина на Mazda Kai е 4420 мм, широчината е 1855 мм, а височината - 1375 мм. Така прототипът е с 55 мм по-къс, с 60 мм по-широк и със 75 мм по-нисък от петвратата версия на сегашната Mazda3. Разликата в междуосията е 60 мм в полза на прототипа Kai. Към момента японците мълчат що се отнася до ТТ данни на модела.

От компанията казаха само, че Kai е построен на платформата SkyActive и е комплектован с бензинов двигател от семейството SkyActive-X. подобни агрегати ще започнат да се вграждат в серийните коли Mazda от 2019 година. Особеността им е, че горивната смес се възпламенява при ниско налягане без използването на запалителни свещи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джими

    25 12 Отговор
    амчи то като алфа бе пичове

    Коментиран от #8

  • 2 Alex

    16 0 Отговор
    Не е никак зле, но ... за мен това не е кола за талибанска афгано-пакистанската действителност в България и затова нещо много по-обикновенно е в пъти по-удачно и надеждно. Все едно да тръгнеш с високи токчета от симеоново към Алеко.
  • 3 коментатор

    3 0 Отговор
    Малко недовършена стои. Няма много "ДНК" от линията на мазда, освен муцуната. Но най-вече вътре интериора все едно съм го стречнал/удължил/ с фотошопа таблото отляво на волана... Задницата също стои като заемка от няколко други модела... Вероятно ще претърпи още промени крайния вариант.
  • 4 goni

    4 5 Отговор
    Без запалителни свещи! Интересно! Даже не бях чувал за подобно нещо! Тия май пак са "напред с материала"!:)

    Коментиран от #9

  • 5 656

    5 0 Отговор
    А бе тези защо крадат името на българската фабрика за фаянс и теракота KAI ? https://www.kai.bg/bg/ Да не са с керамични спирачни дискове на нашите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГТЕ

    2 0 Отговор
    Двигателя е революционен, защото яма газоразпределение. Цилиндъра се пълни с въздух през инжектора, а не с архаичните клапани. Това води до 30% намаляване на загубите и неефективността.
  • 8 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "джими":

    Джими, къде тръгна да сравняваш надеждните японски автомобили с италианските боклуци, които се чупят толкова много, че ти е по-изгодно да си купиш 2 бр. коли - един, за да си го караш, а другия за резервни части.
  • 9 Ввв

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    По-напред са със сигурност от теб!!!