Отидете към основна версия

3 493 35

Urus ще се пробва срещу Tesla Model X

  • lamborghini-
  • urus-
  • performante

Новоизлюпеният кросоувър на Lamborghini, носещ названието Urus се явява най-бързият всъдеход в света. Никой от конкурентите му не може да развие скоростта на Urus, която е 305 км/ч. Що се отнася до ускорение обаче, Urus има един съперник - електромобилът Tesla Model X.

Електрическият всъдеход и по-конкретно неговата версия P100D може да достигне от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Urus прави същото упражнение, но за 3.6 секунди. Италианците обаче се подготвят да изпреварят Tesla по ускорение. Това евентуално ще стане с наточената версия на Ururs, подготвяща се в момента.

Автомобилът ще получи моделна приставка Performante по примера на Huracan и по предварителни данни ще е по-мощен от стандартната версия със 100 конски сили. Така четирилитровият V8 битурбо мотор ще разполага със 750 коня.

Освен това окачването на Urus Performante ще бъде снижено, а общата маса ще се намали с 50 килограма. Ще са налични и нов аеродинамичен обвес, както и задно антикрило. Именно с този автомобил италианците ще се изправят срещу Tesla Model X в стремежа си за пълна доминация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини