Отидете към основна версия

12 455 40

Официално: Ръчни скорости за новото BMW M5

  • bmw-
  • m5-
  • m-dct

 

Новата генерация на култовия седан BMW M5 сама по себе си вече не е сензация. По време на автомобилното изложение в Детройт обаче баварците съобщиха новина, която ще зарадва много феновете на марката и по-конкретно на нейните М-изпълнения.
 
И новото BMW M5 си остава истинска расова резачка. Няма да се прави във вариант комби, а огромният въртящ момент ще се предава само и единствено на задните колела. Официалната новина обаче е, че М5 ще има и три педала или иначе казано опционно ще може да се поръчва с механична скоростна кутия.
 
Ръчната трансмисия ще е шестстепенна, с една предавка по-малко от стандартната за модела автоматична скоростна кутия с два съединителя M-DCT. Точно поради този факт шестстепенната механика е модифицирана така, че да пасва на свръхмощния V8 агрегат.
 
Оптимизирани са основно предавателните числа, като по този начин е подобрена както динамиката, така и еластичността на мотора. При разработката и са взети предвид и строгите мерки за икономия на гориво, които важат с пълна сила и за автомобили от сорта на BMW M5.
 
И докато предавателни числа на останалите скорости са различни, то главната предавка остава същата като на автомата M-DCT. Самият скоростен лост ще е доста къс и естествено ще бъде обозначен с характерния индекс "М".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини