Отидете към основна версия

42 314 54

6 коли, които трудно ще препродадете

  • автомобили-
  • употребявани

Когато човек си купува нов автомобил е добре да помисли и за бъдещата му препродажба. Има автомобили, на които остатъчната им стойност на вторичните пазари е много висока, но повечето се обезценяват горе-долу еднакво, като всичко зависи от моментното им състояние.

Има обаче и определени модификации, които са изключително трудни за препродажба в нашата страна. Първо заради манталитета на българина и второ, заради закостенялото схващане, че малките мотори не са подходящи за големи коли. Ето и няколко такива автомобила, които ако си купите като нови, после трудно ще се отървете от тях.

Вече в магазините на марката се продава новото поколение на Fiesta, но цените на предпоследното поколение на модела си остават прекалено високи, като няма основателни причини за това.

Skoda Yeti с 1.2-литров турбо бензинов двигател не се ползва с голям интерес заради слабичкия мотор, както и заради приказките от народния фолклор, че тези двигатели са ненадеждни.

Компания на Yeti прави и още по-големия на размери Nissan Qashqai, който също се предлага с 1.2-литров бензинов агрегат. Въпреки че тази комплектация е по-евтина и в никакъв случай не е неудачна, клиентите я пренебрегват.

Chevrolet Cruze с бензинов турбомотор с обем 1.4 е неоснователно скъп. За тези пари човек може да вземе доста по-интересни предложения от сорта на Ford Focus или Volkswagen Golf, които ще са дори и с по-богато базово оборудване.

По мнение на голяма част от потенциалните купувачи Suzuki SX4 с пробег също се характеризира със завишена цена на вторичните пазари. За аналогична сума може да се вземе аналогичен 4х4 автомобил с един клас по-високо позициониран.

Пикапът Mitsubishi L200, особено на възраст 3-4 години се продава доста по-скъпо от значително по-популярните у нас пикапи на Nissan и Toyota. Заради това последните са далеч по-предпочитани на пазара за автомобили "втора ръка".

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини