Отидете към основна версия

21 033 104

Подготвят най-мощното серийно BMW

  • bmw-
  • m6 gran coupe-
  • mercedes-benz-
  • cls 63 amg-
  • audi-
  • rs7 sportback

 

Става дума за баварското "свръхзвуково" спортно купе с четири врати 6er Gran Coupe и по-конкретно за неговата М версия. Точно този автомобил беше засечен от парараци да преминава заключителни пътни тестове, въпреки че до премиерата му има още доста време.
 
Според специалистите именно модификацията M6 Gran Coupe ще се превърне в най-мощното серийно BMW за цялата история на компанията. По непотвърдени данни този автомобил ще разполага с мощност от порядъка на 600 конски сили.
 
Ще припомним, че основоположник на този автомобилен клас е купето с четири врати Mercedes-Benz CLS-Klasse. Тази кола удиви автомобилната общественост още с появата си през 2004 година. Още по-големи емоции предизвикаха наточените версия CLS 55 AMG и CLS 63 AMG .
 
Основните конкуренти на Mercedes-Benz - немските марки Audi и BMW - доста време се бавиха със съперник на модела, но сега и двете подготвят своя мощен отговор по темата. Инголщадци усилено разработват наточен вариант на лифтбека си, който ще бъде обозначен с индекс RS7, а сега и баварците са почти готови с M6 Gran Coupe.
Спецовете отсега се чудят кой от двата автомобила ще дебютира първи на световната сцена - Audi RS7 Sportback или M6 Gran Coupe? Що се отнася до BMW, едва ли ще видим M6 Gran Coupe през март в Женева. За тогава баварците са подготвили М изпълнението на стандартната шестица, което може би ще бъде представено първо във версията кабриолет.
 
Най-вероятно M6 Gran Coupe ще направи своята официална премиера по време на автосалона в Париж през есента на тази година. Въпреки че има още доста време до тогава, спекулациите по темата не спират и вече се очертават част от техническите контури на модела.
 
По-всяка вероятност M6 Gran Coupe, оборудвано с Driver’s Package, ще развива скорост над 300 км/ч и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от четири секунди. Под капака му ще се монтира двигателят от суперседана M5 F10, но в по-форсиран вариант.
 
Ще припомним, че този агрегат е V-образен осемцилиндров с работен обем 4.4 литра. Той ще работи съвместно със седемстепенната роботизирана скоростна кутия на марката, която се характеризира с изключително бърза смяна на предавките и с два съединителя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини