Отидете към основна версия

43 249 50

"Баровски" джип за около 10 бона

  • range rover-
  • land rover-
  • всъдеход

Луксозното подразделение на Land Rover винаги се е считало за по-престижно и по-аристократично от "конфекцията" при луксозните всъдеходи в лицето на Mercedes, BMW и Audi. Въпреки че честото посещение в сервиз е гарантирано, никак не са малко хората, които продължават да залагат на употребявани Range Rover-и.

Сега ще ви обърнем внимание на един, "баровско" изглеждащ джип за около 10 000 лв. Става дума за Range Rover L322. Този високопроходим автомобил се произвежда от 2002 до 2012 година и екземпляри от първите пет години на производство могат да се намерят на цени в диапазона 10 000 лева.

Принципно не са много луксозните всъдеходи, които са на ти с офроуда. Range Rover L322 обаче е точно от тази порода и 15-ина години по-късно той струва нищожен процент от цената му като нов. Сред другите му плюсове са стилния дизайн, изтънчения имидж и доста BMW технологии, включително електрониката, трансмисията и двигателите.

По-късно бензиновият V8 двигател е заменен с такъв от Jaguar. Големият и най-основен минус е в стойността на експлоатационните разходи, а те са огромни. И тук далеч не говорим за разхода на гориво, който също е титаничен. Не говорим и за стандартното обслужване и смяна на гуми, цената за които отново не е за пренебрегване.

Сериозните харчове идват в случай на повреди, а те при въпросния Range Rover съвсем не са рядкост. Изваждането идва от проблемната електрическа инсталация, безбройните компютри, както и от капризното въздушно окачване. Не са рядкост случаите, когато проблемни се оказват радиатори и трансмисии.

Въпреки всичко това L322 е едно от предложенията, което за сравнително малко пари ви предлага доста лукс, имидж и отлични всъдеходни възможности. Преди да прибегнете към покупка обаче, обърнете внимание на написаното по-горе и добре преценете силите си. Вижте някои от предложенията за достъпен луксозен джип ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини