Отидете към основна версия

13 410 9

Откриха безценна колекция в центъра на Лос Анджелис

  • mercedes-benz-
  • caracciola 500k-
  • porche foreign auto-
  • horch-
  • 855 spezial roadster-
  • рудолф карачола-
  • maybach

Склад в централната част на Лос Анджелис се оказа таен дом на истински реликви от историята на световното автомобилостроене. Сред стотиците оставени на природните стихии коли са открити уникалният Mercedes-Benz Caracciola 500K, изработен през 1935 г. специално за състезателната легенда на "Сребърните стрели" Рудолф Карачола. Следите на спортното купе се губят след участие в конкурса на Пебъл Бийч в края на 70-те.

Компания на Caracciola 500K в ръждивите халета правят двойка поръчкови Maybach-а, един от общо двата произведени Iso Grifo Spyder с дизайн на Джото Бицарини, един от 29-те изцяло алуминиеви Mercedes-Benz Gullwing, няколко BMW-та от моделите 502 и 507, половин дузина Lamborghini Miura и последният от седемте произведени Horch 855 Spezial Roadster, някогашна собственост на любовницата на Адолф Хитлер Ева Браун.
 
Складовете в Лос Анджелис са собственост на Porche Foreign Auto, основана през 1967 г. от немски касапин на име Руди Клайн. През 1978-а той купува реставрирания Caracciola 500K след дефилето на униката на конкурса в Пебъл Бийч.

След смъртта на Клайн безценната колекция е наследена от синовете му. Те обаче категорично отказват всякакъв достъп на външни лица до складовете. Според бивши служители на Porche Foreign Auto в тях има коли, които не са виждани от десетилетия и са смятани за унищожени.
 
Експерти смятат, че Caracciola 500K може да струва повече от сегашния щутгартски рекордьор 540K Spezial Roadster, който бе продаден за $10 млн. на търг на RM Auctions миналата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини