Отидете към основна версия

7 635 15

Някои основни факти за новия VW Touareg

  • volkswagen-
  • touareg

Спокойно можем да твърдим, че новата генерация на Volkswagen Touareg е абсолютно различна. Тя е по-просторна, по-лека и по-съвременна. Налични са множество нови високотехнологични системи, като такава за нощно виждане, матрични LED светлини със 128 елемента, а като цяло техническият подход е напълно изменен.

Автомобилът е много близък до концепцията T-Prime GTE, която беше показана в Пекин през 2016-а, като главната разлика е в габаритите. Прототипът беше дълъг почти пет метра, а серийната версия е с 20 см по-къса. Новият Touareg е с габарити 4878 х 1984 х 1 702, съответно дължина, широчина и височина. Така новият модел е със 77 мм по-дълъг, с 44 мм по-широк от предшественика си и със 7 мм по-нисък. Багажното пространство е нараснало с цели 113 литра и вече е 810 литра.

Touareg е направен на изцяло новата платформа MLB Evo , на която се правят и Audi Q7, Bentley Bentayga и Lamborghini Urus. Още нещо интересно е, че задните колела също завиват. При скорост от над 37 км/ч те завиват по посока на предните и улесняват завоя, а при маневриране с ниска скорост - обратно.

Пневматичното окачване може да променя клиренса на колата в зависимост от избраните режими.

Въпреки скандала "Дизелгейт" VW отново залага основно на дизели. Стартът на продажбите ще започне с три трилитрови дизелови мотора, с мощност 231, 286 и 340 конски сили. По-късно ще се появи и четирилитров дизел с 421 коня.

Всички варианти са оборудвани с осемстепенната автоматична трансмисия на ZF и с 4х4 система с многодискова муфа.

Изцяло нов интериор с 12-инчов дисплей пред водача и с 15-инчов на централната конзола. Последният е с резолюция 1920 x 1020 пиксела. Вградена SIM-карта позволява използване на интернет в ЕС.

Новият Touareg разполага с най-големия панорамен таван от всички VW-та.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини